Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bătrân de 75 de ani, dispărut de acasă, a fost găsit în viaţă într-o zonă de vegetaţie - Acesta a murit la spital pe fondul degerăturilor

avrupagazete.co.uk
batrani spital pacient in varsta internat

Un bătrân de 75 de ani din judeţul Dolj, dispărut de acasă, a fost căutat de poliţişti, jandarmi, pompieri şi voluntari, aceştia reuşind să-l găsească la cinci kilometri de casă, într-o zonă de vegetaţie deasă, potrivit news.ro.

El era conştient, dar se afla în stare de hipotermie şi cu posibile degerături la picioare. Bătrânul a fost dus la spital pentru îngrijiri medicale, dar a murit la unitatea medicală.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, poliţiştii au fost anunţaţi joi, în lăgătură cu dispariţia unui bătrân de 75 de ani din Dăbuleni.

“Având în vedere natura şi caracteristicile evenimentului, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj s-a constituit imediat un colectiv complex, format din peste 20 de poliţişti din cadrul Serviciul de Investigaţii Criminale, Poliţia Oraşului Dăbuleni şi grupa canină, fiind totodată solicitat sprijin structurilor de jandarmi din cadrul IJJ Dolj şi GJMb Craiova, pompieri din cadrul ISU Dolj, Primăriei Dăbuleni, precum şi lucrărorilor silvici din cadrul Ocolului Silvic Dăbuleni, fiind constituite echipe de căutare a bătrânului dispărut, precum şi de scotocire şi periere a zonelor intravilane şi extravilane ale localităţii Dăbuleni”, au afirmat poliţiştii.

Citește și: O NOTĂ SECRETĂ l-ar plasa pe șeful DALI din MAI într-o presupusă DELAPIDARE a unui hotel din vestul țării...

Sursa citată a precizat că activităţile de căutare s-au desfăşurat pe o suprafaţă de 1.500 de hectare, în cimitire, curţi şi case părăsite, instituţii publice şi extravilan culturi de viţă de vie, bostane, vărzării, bordeie, canale de irigaţii şi desecare, foste şi actuale ferme, perdele silvice de protecţie, câmp cu vegetaţie înaltă şi pădure, echipele de căutate fiind sprijinite de peste 20 de voluntari, care cunoşteau bine zona.

După câteva ore de căutări, bătrânul a fost găsit la cinci kilometri de locul dispariţiei, într-o zonă cu vegetaţie deasă şi înaltă.

“Din fericire, bătrânul, deşi în stare de hipotermie şi cu posibile degerături la membrele inferioare, a fost găsit în viaţă, fiind conştient şi a fost transportat la spitalul pentru evaluare, monitorizare şi acordarea de îngrijiri medicale”, au menţionat poliţiştii.

Oamenii legii au fost sesizaţi, vineri, de reprezentanţii spitalulului din Craiova, unde bătrânul a fost transportat pentru control, monitorizare şi acordare de îngrijiri medicale, cu privire la faptul că acesta a decedat la această unitate medicală.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. De asemenea, va fi realizată şi o expertiză medico-legală pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.