Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bosniac suspectat de 'terorism' a fost arestat la Sarajevo

serbia croatia bosnia muntenegru slovenia kosovo

Un bosniac suspectat a fi un 'apropiat' al unor 'grupări extremiste' şi persoane plecate să lupte de partea jihadiştilor în Siria sau în Irak a fost arestat miercuri la Sarajevo, a anunţat o sursă din cadrul poliţiei, informează AFP, potrivit Agerpres.

Suspectat de 'terorism', acest bosniac a fost arestat în timpul unei percheziţii efectuate într-o casă de la periferia oraşului Sarajevo, a adăugat poliţia într-un comunicat, fără a oferi mai multe detalii cu privire la identitatea suspectului sau intenţiile lui. 

Potrivit Parchetului, această percheziţie viza 'persoane apropiate unor grupări extremiste şi unor persoane ce se află pe fronturi din străinătate, în Siria sau în Irak'. 'Obiectivul percheziţiei este de a căuta arme ilegale, muniţii şi explozivi', potrivit sursei. 

Plecările bosniacilor în teritoriile jihadului în Siria şi Irak aproape că au încetat. Nicio plecare nu a mai fost înregistrată în 2016, însă un bosniac - deja condamnat pentru că s-a raliat în 2013 şi 2014 grupării Statul Islamic (SI) în Siria - a fost arestat în iunie 2017 în timp ce încerca să plece din nou acolo. 

Potrivit unui bilanţ furnizat în august de preşedinţia Bosniei, circa 240 de cetăţeni bosniaci au plecat în Siria sau Irak din 2012 până în prezent, iar 116 continuă să se afle acolo, dintre care aproximativ jumătate sunt persoane adulte. 

De asemenea, cel puţin 65 de bosniaci au murit în Siria sau în Irak, 46 au revenit în ţară, iar dintre aceştia 23 au primit pedepse cu închisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.