Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un botoșenean e urmărit penal după ce a prezentat jandarmilor certificatul verde al unui prieten: Bărbatul riscă închisoare de la unu la 5 ani sau amendă

Inquam Photos / George Calin
certificat covid

Jandarmii botoșăneni i-au întocmit unui bărbat în vârstă de 30 de ani, din Botoșani, actele de urmărire penală pentru fals în declarații. Bărbatul a prezentat un certificat verde care nu îi aparținea. El riscă închisoare de la unu la 5 ani sau amendă, conform Mediafax.

„Sâmbăta seară, jandarmii botoșăneni i-au întocmit unui bărbat în vârstă de 30 de ani actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații. Bărbatul a fost depistat de un echipaj de jandarmerie într-un bar de pe Calea Națională, în apropierea Stadionului municipal Botoșani, iar în momentul legitimării și verificării certificatului verde a ieșit la iveală o neconcordanță, în sensul în care certificatul verde nu îi aparținea”, transmite Poliția Botoșani.

Potrivit polițiștilor, bărbatul a recunoscut că certificatul verde prezentat pe smartphone este al unui prieten, fără a face precizări privind circumstanțele în care a ajuns în posesia acestuia.

„Conform prevederilor art.326 din Codul Penal, declararea necorespunzătoare a adevărului, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă. Aceeași faptă, săvârşită pentru a ascunde existenţa unui risc privind infectarea cu o boală infectocontagioasă, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă”, adaugă IPJ Botoșani.

Actele procedurale întocmite de jandarmi vor fi înaintate către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani, în vederea continuării cercetărilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.