Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un braconier din Hunedoara a fost împuşcat de un poliţist

alerta

Un bărbat de 39 de ani, din localitatea Făget, judeţul Timiş, a fost oprit cu focuri de armă de către poliţişti din judeţul Hunedoara, acesta fiind suspectat de braconaj cinegetic pe un fond de vânătoare din comuna Lăpugiu. Asupra suspectului au fost găsite o armă de vânătoare încărcată, o cartuşieră cu 12 cartuşe de vânătoare, o raniţă ce conţinea 7,7 kg carne de căprior şi un sac în care se afla o piele de căprior mascul, cu cap şi trofeu, conform Agerpres.

"Pentru prinderea bărbatului, care a încercat să fugă de la locul faptei, un agent de poliţie din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, aflat în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, după efectuarea somaţiei legale, a folosit armamentul din dotare trăgând două focuri de avertisment în plan vertical, reuşindu-se astfel, prinderea bărbatului", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că suspectul posedă permis de armă, însă acesta s-a deplasat în fondul cinegetic, unde a împuşcat un căprior mascul, fără să deţină o autorizaţie de vânătoare legală. Poliţiştii au ridicat arma de vânătoare a bărbatului, muniţia, carnea de vânat, pielea de căprior şi trofeul în vederea expertizării lor. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj cinegetic.

Agentul de poliţie care a efectuat focurile de avertisment ce au dus la prinderea braconierului este aceeaşi persoană care, în urmă cu patru luni, fusese împuşcat cu o puşcă de vânătoare într-o misiune asemănătoare, desfăşurată în zona satului Tisa, din comuna Burjuc. În acest context, inspectorul şef al IPJ Hunedoara, Gabriel Bîrlea, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că ia în calcul premierea poliţistului care s-a remarcat prin activitatea şi corectitudinea sa.

Agentul şef de poliţie Roman Murar a fost împuşcat, pe 2 august, în piciorul drept, cu o armă de vânătoare, în timpul unei misiuni de prevenire a braconajului cinegetic, după ce, în prealabil, şi-a declinat calitatea de poliţist şi a solicitat unui bărbat aflat la braconaj să se supună controlului. La momentul respectiv, agentul de poliţie a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva şi operat de urgenţă. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ultraj şi uz de armă letală fără drept.

Un număr de 12 persoane au fost conduse atunci la sediul Poliţiei pentru audieri, printre acestea aflându-se şi un bărbat de 41 de ani, din comuna Pietroasa, judeţul Timiş, bănuit că ar fi cel care a tras asupra agentului de poliţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.