Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un campion olimpic rus se solidarizează cu Vladimir Putin: înotatorul Evgeny Rylov a refuzat să participe la Cupa Mondială în semn de protest

Primaria Sectorului 4
bazin inot olimpic

De două ori campion olimpic la înot, rusul Evgeny Rylov, a declarat că nu va participa la campionatele mondiale de vară în sprijinul sportivilor compatrioți suspendați de la competițiile internaționale, relatează Interfax.

"Am refuzat să merg la Campionatele Mondiale pentru apărarea poziției mele civice. De asemenea, cu această retragere, am decis să sprijin toți sportivii ruși, în primul rând sportivii paralimpici", a spus Rylov.

"Băieții noștri erau deja la competiții și li s-a interzis cu obrăznicie să concureze - a fost un act foarte urât, nerușinat. Aș dori să arăt solidaritate și respect față de toți sportivii paralimpici ruși", a spus sportivul.

Potrivit înotătorului, acesta a început să se gândească la decizia cu privire la Cupa Mondială de la sfârșitul lunii februarie.

"Toți înțelegem de ce au început să apară gânduri de această natură. Sportivii noștri din întreaga lume au început să fie tratați pur și simplu îngrozitor. De ce să performeze acolo unde nu vor să te vadă și să vorbească urât despre tine, să-ți dorescă răul?" spuse Rylov.

"Mi-am dat seama pentru mine că nu vreau să merg la acest campionat mondial. Nu îi îndemn pe alți sportivi să refuze cu mine. Aceasta este alegerea tuturor", a spus el.

Cupa Mondială din 2022 va avea loc la Budapesta în perioada 18 iunie - 3 iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.