Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un candidat la Primăria Capitalei şochează: 'Aş da bani pentru Catedrală doar dacă se dărâmă'

catedrala mantuirii neamului

Un candidat la Primăria Capitalei şochează pe toată lumea şi face notă discordantă faţă de ceilalţi oameni care vor să-i ia locul lui Sorin Oprescu. Nici nu se gândeşte să dea bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului.

Candidatul ALDE pentru Primaria Generala, Daniel Barbu, a declarat ca nu ar da bani publici pentru Catedrala Mantuirii Neamului decat daca ar ajunge in situatia sa i se darame zidurile. Barbu a spus pentru RFI Romania ca edificiul este o cladire banala, precum Casa Poporului, ce nu va intra in manualele de arhitectura. Daniel Barbu a afirmat ca ideea unei Catedrale a Mantuirii Neamului este destul de veche, ce dateaza din anii '20 si este comuna natiunilor mici. "Catedrala Nevski din centrul Sofiei, tot o Catedrala a Mantuirii Neamului bulgar, la fel gasim la Belgrad. Romanii nu puteau ramane in afara acestei mentalitati de natiune mica, periferica, dar care are o parere despre sine cu totul impunatoare si vrea sa cazeze o asemenea parere buna despre sine intr-o cladire care sa fie monumentala", a apreciat fostul ministru al Culturii.

Citeşte şi: Fostul șef al ANAF, acuzații grave: Spune tot ce se întâmplă între Anca Dragu și Gabriel Biriș

El a precizat ca, daca va ajunge primar general, nu va da bani de la bugetul local pentru finantarea catedralei decat in situatia extrema in care ar fi afectata structura de rezistenta a edificiului. "Cu exceptia unei situatii de urgenta, bine demonstrata - s-ar prabusi zidurile si ar fi nevoie de o interventie, dar e o situatie absolut ipotetica - nu as da, pentru ca proiectul deja a beneficiat de fonduri publice, proiectul este al Patriarhiei si Patriarhia trebuie sa-l duca pana la capat (...) Din pacate, nu va imbogati orasul, nu va intra in manualele de arhitectura", a spus candidatul ALDE.

Citește și: Decizie istorică: Ce se va întâmpla cu mormântul lui Iisus Hristos de la Ierusalim

Acesta crede ca amplasamentul pentru Catedrala, langa Palatul Parlamentului, este unul bine ales, cele doua cladiri avand o valoare arhitecturala similara. "Avem acum langa Casa Poporului perechea ei, adica o cladire mare, care nu va fi monumentala, pentru ca monumentalitatea nu-i data intotdeauna de marime, ci de geniul arhitectului, de modul in care stie sa lucreze cu proportiile, deci va fi o cladire masiva, lipsita de monumentalitate si banala. De aceea, spun ca va face o pereche ideala cu Casa Poporului, la randul ei masiva, dar nemonumentala", a conchis Daniel Barbu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.