Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un candidat pentru Capitală- invitat oficial în Germania pentru a discuta despre dezvoltarea urbană

Nicusor Dan

Nicușor Dan, președintele Grupului de Inițiativă al Uniunii Salvați Bucureștiul (USB) și candidat la Primăria Capitalei, se află zilele acestea în Germania, la invitația  Ministerului Federal pentru Mediu și Conservarea Naturii, pentru a participa la o conferință internațională concentrată pe politicile publice legate de dezvoltarea urbană durabilă.

,,Vizita în Germania îmi confirmă ideile expuse în planul meu pentru București. Prima zi a Conferinței a fost dedicată vizitării cartierului eco Kronsberg din Hanovra, construit de la zero pe o suprafață de 900 de hectare. Aici am regăsit ideile pe care le susțin de multă vreme în legătură cu dezvoltarea Capitalei. Astfel,  proiectarea unui nou cartier începe cu proiectarea legăturilor de transport cu restul orașului, nu invers, funcțiunile sunt proiectate echilibrat de la început: proporția bună între locuințe și spații de birouri, prezența gradinițelor, școlilor, a centrului medical. De asemenea, am văzut că centralele termice de cartier sunt soluția pentru problema RADET, iar spațiile verzi dintre blocuri sunt respectate cu sfințenie. Nu este neglijată nici dimensiunea culturală a vieții în cartier, existînd un centru cultural în care oamenii se pot întîlni pentru a discuta, pentru a vedea împreună un film sau pentru a împrumuta cărți de la bibliotecă.,, afirmă Nicușor Dan.

Liderul USB susține că exemplele bune oferite de orașele europene trebuie împrumutate, pentru a transforma Bucureștiul într-un loc în care cetățenii să fie mulțumiți de aerul pe care-l respiră, de transportul public și în care să beneficieze de toate avantajele vieții într-un oraș modern.

Conferința internațională desfășurată la inițiativa Ministerului Federal pentru Mediu și Conservarea Naturii dezbate de asemenea rolul strategic jucat de municipalități  în abordarea schimbărilor climatice și în creșterea calității vieții la nivel local.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.