Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un candidat UKIP a comis-o. Ce i s-a intamplat dupa ce a propus rapirea lui Obama

obama

Un candidat al partidului eurofob UKIP la alegerile parlamentare prevăzute pentru 7 mai în Marea Britanie a propus rapirea presedintelui american Barack Obama.

El a trebuit să demisioneze şi să fie înlocuit marţi pe listele electorale după ce a postat pe Facebook un mesaj în care a îndemnat Israelul să-l 'răpească' pe preşedintele american Barack Obama, relatează AFP.

În mesajul său scris săptămâna trecută în contextul pregătirilor pentru alegeri, parlamentarul Jeremy Zeid a reacţionat la declasificarea documentelor cu privire la programul nuclear secret israelian.

'Când Obama îşi va părăsi postul, israelienii ar trebui să-l extrădeze pe acest bastard şi 'să facă exact aşa cum au făcut-o cu Eichmann', apoi să-l închidă pentru divulgarea secretelor de stat', a scris Zeid, conform unei capturi de ecran.

'Răpiţi-l, aşa cum aţi făcut-o cu Eichmann!', adaugă el în mesajul său, referindu-se la Adolf Eichmann, criminalul de război nazist, capturat în Argentina în 1960 de către un comando al Mossad şi apoi condamnat de către Israel.

UKIP, cunoscut pentru poziţiile sale antiimigraţie şi discursul profund antieuropean, s-a confruntat cu o serie de gafe din partea mai multor membri ai săi şi mai mulţi candidaţi de partid au trebuit să demisioneze.

Într-un comentariu pentru cotidianul Evening Standard, Zeid a indicat că demisia sa nu este legată de acest mesaj.

'M-am retras pentru că m-am săturat să fac faţă acuzaţiilor. Trebuie să ţin cont şi de sănătatea mea. Comentariul pe care l-am făcut cu privire la Obama îl apăr 100%', a declarat Zeid pentru publicaţia citată.

UKIP a indicat că l-a înlocuit pe Zeid cu un stomatolog, Raymond Shamash, pentru circumscripţia Hendon, în nordul Londrei.

Un purtător de cuvânt a precizat că partidul nu a aflat de existenţa mesajului decât după demisia lui Zeid. 'A avut dreptate să demisioneze. Noi privim spre viitor, nu spre trecut', a adăugat acelaşi purtător de cuvânt al UKIP.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.