Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un caz de COVID-19 în grupul ce îl însoţea pe Antony Blinken a pus capăt turneului asiatic al secretarului de stat american

Business Standard
Antony Blinken

Secretarul american de stat Antony Blinken şi-a scurtat turneul în Asia de Sud-Est după ce un jurnalist care-l însoţea a fost testat pozitiv pentru COVID-19, a anunţat miercuri Departamentul de Stat al SUA, potrivit Reuters.

Decizia a fost luată pentru a reduce cât mai mult riscurile legate de COVID-19 şi a prioritiza sănătatea şi siguranţa, iar Blinken i-a transmis profundele sale regrete ministrului de externe al Thailandei, ţară unde şeful diplomaţiei americane urma să ajungă joi, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, adăugând că persoana infectată a intrat în autoizolare, potrivit Agerpres.

Cazul pozitiv de COVID-19 a fost confirmat miercuri în Malaezia la un membru al grupului de jurnalişti care-l însoţeşte pe Blinken în acest turneu. Cu două zile în urmă secretarul de stat al SUA fusese în Indonezia. Blinken şi oficialii din delegaţia sa au fost de asemenea testaţi, dar rezultatele lor sunt negative.

Ambasada SUA în Indonezia a anunţat la rândul ei că toţi ceilalţi jurnalişti din grupul mass-media care îl însoţeau pe Blinken au fost testaţi negativ pentru COVID-19 luni la Jakarta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.