Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un celebru general rus, care a condus războiul Cecen, dezvăluie 'una dintre principalele greșeli' făcute de ruși în Ucraina

Vladimir Samanov

Una dintre greșelile armatei ruse a fost așteptarea că va fi „întâmpinată cu flori” în Ucraina, dar această componentă a fost deja depășită, a declarat șeful adjunct al Comitetului Dumei de Stat pentru dezvoltarea societății civile, generalul-colonel și fost comandant al Forțelor Aeropurtate Vladimir Șamanov, într-un interviu acordat jurnalistei Oksana Kravtsova pe YouTube.

După cum a remarcat Șamanov, în Ucraina s-au păstrat multe universități militare încă din perioada sovietică, care sunt disponibile în aproape fiecare regiune. Potrivit lui, acest lucru a permis țării să păstreze așa-numita școală „baza renașterii armatei”.

„Prin urmare, cei care se așteptau ca noi [în Ucraina] să fim întâmpinați cu flori, aceasta este una dintre principalele greșeli pe care am simțit-o foarte acut în primele cinci zile. Astăzi am depășit deja această componentă, dar mai sunt încă multe de făcut”, a declarat colonelul-general.

Ceea ce așteaptă Ucraina după încheierea războiului este acum greu de prevăzut, a continuat el. Potrivit lui Șamanov, „demilitarizarea” țării în paralel cu „denazificarea” ar putea dura între cinci și zece ani. De asemenea, în Ucraina, va fi dificil „să se formeze un guvern care să nu se fi murdărit cu acești neonaziști”, a spus el.

Dacă aceste două condiții nu vor fi îndeplinite, Rusia nu va avea nevoie de Ucraina, a declarat Șamanov, răspunzând la întrebarea dacă vede Ucraina ca parte a Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.