Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un centru de evaluare şi tratament COVID-19 se va deschide la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu

National Institute of Allergy and Infectious Diseases
covid coronavirus

Pacienţii care au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19 se pot prezenta, începând de miercuri, la Centrul de evaluare şi tratament care va fi deschis la Spitalul de Pneumoftiziologie din municipiul Sibiu, în urma semnării contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.

Astfel, începând de miercuri, pacienţii cu test COVID-19 pozitiv se vor putea prezenta în zilele lucrătoare, de luni până vineri, între orele 8.00 - 14.00, unde vor fi evaluaţi în regim de spitalizare de zi de către un medic pneumolog şi vor beneficia de analize medicale, precum şi de radiografii pulmonare.

"În centrul de evaluare, pacientul stă de vorbă cu medicul, are loc examenul clinic şi se măsoară tensiunea, temperatura, saturaţia. De asemenea, i se recoltează analizele de sânge şi i se face o radiografie pulmonară. Medicul stabileşte dacă pacientul va rămâne internat sau dacă va pleca acasă, cu tratament antiviral, administrat oral. Când vom avea disponibili anticorpi monoclonali, aceştia vor putea fi administraţi la nivelul centrului sub supraveghere medicală, în cadrul internării de zi", a declarat directorul medical al Spitalului de Pneumoftiziologie, Lavinia Danciu.

Bolnavii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 se vor putea prezenta în Centrul de evaluare, fără bilet de trimitere de la medicul de familie şi indiferent de statutul de asigurat.

Potrivit legislaţiei, condiţia este ca pacienţii să aibă deja un test COVID-19 pozitiv înregistrat în platforma Corona Forms, efectuat fie în cabinetul unui medic de familie, fie într-o farmacie sau într-un laborator care efectuează teste pentru detecţia virusului SARS-CoV-2.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.