Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un centru pentru refugiații care aleg să se întoarcă în Siria a fost construit de sirieni și ruși

refugiati

Autoritățile din Rusia și Siria au construit un centru pentru refugiați în Siria, pentru a-i ajuta pe cetățenii care au migrat să se întoarcă acasă, a declarat miercuri ministrul rus al Apărării, Sergei Șoigu, relatează Reuters, informează Mediafax.

Ministerul a emis un comunicat conform căruia centrul pentru refugiați „va monitoriza întoarcerea tuturor persoanelor care au migrat temporar și a celor care s-au refugiat în alte țări”.

De asemenea, au fost organizate comitete locale care vor fi la dispoziția refugiaților și au fost alocate mai multe autobuze pentru transportul acestora.

Aproximativ 500.000 de persoane au murit din cauza războiului din Siria și peste 5.6 milioane au fost nevoite să își părăsească locuințele.

Armata siriană, susținută de Iran și Rusia, a recuperat mai multe teritorii și a redus nivelul violențelor.

Vezi și: Autoritățile de la Kremlin sunt decise să deschidă oraşului Şihani, unde se presupune că ar fi fost fabricat agentul neurotoxic Noviciok

În aceste condiții, mai multe țări care au primit refugiați sirieni au început să vorbească despre întoarcerea acestora în Siria.

Deși zona nu este complet sigură, centrul îi va ajuta pe cei care doresc totuși să se întoarcă în Siria, a anunțat Agenția ONU pentru Refugiați.

Ministrul rus al Apărării a transmis un comunicat separat prin care a declarat că au fost amplasate 336.500 de locații pe teritoriul Siriei în care pot fi primiți refugiații.

Dintre aceste locații, aproximativ 39.000 se află în orașul Douma, în apropiere de capitala Damasc. Orașul a revenit sub controlul guvernului în luna aprilie, după ani întregi de atacuri și bombardamente.

Miercuri, 335 de civili s-au întors în Siria, a declarat ministrul. Dintre aceștia, 293 au venit granița din Lebanon și 42 din Iordania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.