Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un CEO desființează Evaluarea Națională: Ce importantă are, dacă elevi care au intrat cu 9.70 la liceu, nu iau Bacalaureatul

Inquam Photos / Octav Ganea
scoala evaluare nationala

Gabi Bartic, CEO Brio, a afirmat că i se pare revoltător faptul că sunt multe licee bune în ţară la care sunt copii care nu au luat Bacalaureatul, precizând că este vorba despre licee la care la Evaluarea Naţională s-a intrat cu cu medii peste 9.70, scrie News.ro.

“Ce mi s-a părut revoltător este că avem foarte multe licee bune în ţară la care avem copii care nu au luat bacalaureat. Discutăm despre licee la care la Evaluarea Naţională copii au intrat cu peste 9.70 şi care nu au reuşit să ia Bacalaureatul. Şi atunci acolo deja aş întreba care e relevanţa notelor pe care copilul respectiv le-a luat la Evaluarea Naţională şi cum s-a întâmplat pe parcursul liceului de nu au reuşit să ia Bacalaureatul, care a fost un examen mediu, nu greu”, a declarat Gabi Bartic, marţi, la Prima News.

Ea a precizat că examenul de Bacalaureat trebuie să fie despre competenţele elevului.

“Aş deschide această discuţie despre relevanţa notelor pe care le dăm noi în examinările naţionale şi despre ce vorbesc aceste note pe care le dăm în sistem şi pe care le apărăm cu preţul vieţii pentru că sunt foarte mulţi părinţi care sunt dispuşi să lupte la baionetă pentru zecele copilului lor şi m-aş gândi câte zile proaste, că noi, de fapt, aşa spunem, ”a avut copilul o zi proastă, de asta nu a luat bacul„, câte zile proaste trebuie să adunăm ale copiilor până când ne dăm seama că acest examen nu mai trebuie să fie dependent de zile proaste, ci de competenţele copilului”, a mai afirmat Gabi Bartic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.