Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un cercetător chinez care a depus o cerere de brevetare a unui vaccin Covid a murit în mod misterios câteva săptămâni mai târziu

smartradio.ro
covid vaccin medic

Yusen Zhou, care a lucrat pentru Armata Populară de Eliberare (PLA), a depus o cerere de brevetare a unui vaccin Covid în numele partidului chinez pe 24 februarie 2020, potrivit rapoartelor. A murit în mod misterios câteva săptămâni mai târziu. Primul caz Covid a fost raportat la Wuhan în decembrie 2019 – dar Organizația Mondială a Sănătății nu a declarat stare de pandemie decât pe 11 martie 2020.

Rezultă că brevetul de vaccin a fost depus la scurt timp după ce China a recunoscut pentru prima dată că a existat un caz de transmitere de la om la om a SARS-Cov-2 – și cu două săptămâni înainte de a fi declarată oficial o pandemie.

„Este ceva ce nu am văzut niciodată până acum, lansând întrebarea dacă această lucrare ar fi putut începe mult mai devreme”, a declarat pentru The Australian profesorul Nikolai Petrovsky, de la Universitatea Flinders.

Potrivit publicației, Zhou „a colaborat îndeaproape” cu oamenii de știință de la Institutul de Virusologie din Wuhan (WIV), inclusiv cu Shi Zhengli – supranumită „femeia liliac” pentru munca ei legată de cercetarea coronavirusurilor la lilieci.

Zhou a murit în mod misterios la mai puțin de trei luni după ce a depus brevetul pentru vaccin.

Și potrivit The New York Post, decesul lui Zhou, survenit în mai anul trecut, a fost menționat de un singur raport din China, în ciuda faptului că a fost unul dintre oamenii de știință de top ai țării.

Brevetul de vaccin a fost depus cu două săptămâni înainte de declararea pandemiei

Înainte de a lucra pentru PLA, Zhou a avut legături puternice cu Statele Unite și a efectuat cercetări postdoctorale la Școala de Medicină a Universității din Pittsburgh.

În ianuarie, SUA declasifica documente care arătau că laboratorul de la Wuhan desfășoară „o activitate militară secretă”.

„În ciuda faptului că WIV s-a prezentat ca instituție civilă, Statele Unite au stabilit că laboratorul a contribuit la publicații și proiecte secrete cu armatei chineze”.

Se pare că moartea misterioasă a lui Zhou este anchetată de SUA, la cererea președintelui Joe Biden.

Teoria conform căreia pandemia a fost cauzată de o scurgere de laborator a devenit din ce în ce mai populară în ultimele săptămâni, după ce a fost publicat un studiu care arată că oamenii de știință chinezi au creat coronavirusul în laboratorul de la Wuhan.

Raportul scris de profesorul britanic Angus Dalgleish și omul de știință norvegian Birger Sørensen susține că cercetătorii chinezi au folosit inginerie inversă pentru a face să pară că virusul a pornit în mod natural de la lilieci.

Autorii susțin că „SARS-Cov-2 nu are strămoș natural” credibil. Ei spun că este „dincolo de orice îndoială rezonabilă” că boala a fost produsă prin „manipulare de laborator”.

Articolul urmează să fie publicat în revista științifică Quarterly Review of Biophysics Discovery și a fost prezentat pentru prima dată de Daily Mail.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.