Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un cercetător la Harvard susține că a găsit soluția anti-îmbătrânire: 6 pași simpli ai rețetei pentru tinerețe veșnică

Business Insider
David Sinclair

David Sinclair, un biolog de la Harvard și cercetător în domeniul anti-îmbătrânire, susține că, deși s-a născut în urmă cu aproape 54 de ani, "vârsta sa biologică" este cu 10 ani mai mică, informează Business Insider.

"Vârsta mea biologică calculată a scăzut în ultimul deceniu sau mai mult, până la un punct în care se preconizează că voi trăi cu cel puțin un deceniu mai mult decât aș fi trăit dacă nu aș fi făcut nimic", a declarat cercetătorul.

Sinclair pune acest lucru pe seama unei serii de schimbări ale stilului de viață, inclusiv urmarea unei diete bazate pe plante, renunțarea la alcool și respectarea unei rutine matinale stricte care implică pastă de dinți "non-toxică", extragerea uleiului de nucă de cocos și postul intermitent.

În timp ce termenul "vârstă biologică" este un concept oarecum neclar, unii oameni de știință și avocați ai sănătății susțin că "vârsta biologică" a unei persoane poate fi diferită de vârsta cronologică sau de numărul de ani pe care i-a trăit.

Potrivit Institutului Național pentru Îmbătrânire, "vârsta noastră biologică înseamnă adevărata vârstă pe care celulele, țesuturile și sistemele noastre de organe par să o aibă, pe baza biochimiei".

 

Rutina de dimineață a lui David Sinclair

 

1. Ulei de cocos

"Încep prin a-mi clăti gura cu ulei de nucă de cocos care îmi îmbunătățește microbiomul bucal", a spus Sinclair.

Folosirea uleiului își are originea ca un remediu popular indian, potrivit Medical News Today, și este, în esență, procesul de învârtire a uleiului în gură timp de până la 20 de minute.

Astfel, uleiul elimină bacteriile de pe gingii, taie placa bacteriană și elimină toxinele. Cu toate acestea, lipsesc cercetările științifice la scară largă care să susțină aceste afirmații, iar Asociația Dentară Americană nu o recomandă.

2. Apă caldă cu lămâie

"Și apoi am apă caldă cu lămâie", a spus Sinclair.

Consumul de apă caldă cu lămâie este lăudat în mod regulat ca fiind un obicei sănătos, unele persoane susținând că le îmbunătățește tenul și reduce balonarea sau că "detoxifică" organismul.

3. Pastă de dinți "non-toxică”

"Mă spăl pe dinți cu o pastă de dinți nontoxică", a spus Sinclair, fără a da mai multe detalii despre produsul pe care îl folosește.

Pastele de dinți "non-toxice" sau naturale sunt fabricate cu ingrediente naturale și nu conțin îndulcitori artificiali, coloranți, substanțe chimice și fluor, potrivit Health.

În timp ce fluorul poate cauza probleme atunci când este consumat în cantități mari (mult mai mult decât cel conținut în pasta de dinți), ADA recomandă utilizarea pastei de dinți care conține fluor, deoarece ajută la combaterea cariilor, la întărirea smalțului și la prevenirea cariilor dentare.

4. Iaurt cu polifenoli

"Apoi mă duc în bucătărie și mănânc un pic de iaurt cu polifenoli", a spus Sinclair.

"Cel despre care am vorbit mult este resveratrolul. Acum, este vorba doar de câteva guri de iaurt, așa că nu va întrerupe postul și nu este considerat mic dejun în niciun caz. Dar este modul în care îmi iau toți polifenolii și se dizolvă - fac asta de aproximativ 15 ani."

Se crede că acest compus, care se găsește și în vinul roșu, are beneficii antiinflamatorii, anticancerigene, pentru sănătatea inimii și a creierului, iar cercetările echipei lui Sinclair au descoperit că resveratrolul poate prelungi durata de viață a unor organisme precum drojdia și viermii.

Cu toate acestea, cercetările sunt împărțite în ceea ce privește eficiența acestuia pentru oameni atunci când este consumat sub formă de pastile.

Sinclair a spus că adesea nu mănâncă până la cină, deoarece încearcă să urmeze postul intermitent. Mâncatul restricționat în timp a fost legat de beneficii pentru sănătate, cum ar fi scăderea tensiunii arteriale și reducerea riscului de diabet, însă consumul chiar și a unei cantități mici de iaurt ar încălca tehnic postul său.

5. Ceai verde matcha

"Apoi am un ceai verde matcha, care este plin de polifenoli sănătoși, cum ar fi catechinele ECGC - și care previne cancerul - așa că beau cel puțin o cană, poate două", a spus Sinclair.

Există unele cercetări vechi, de exemplu, care sugerează că consumul de ceai verde ar putea fi legat de un risc mai mic de cancer de stomac.

Matcha este, de asemenea, bogat în antioxidanți care pot ajuta la reducerea inflamație.

6. Lucrul la un birou în picioare

"Apoi mă duc la birou, dar lucrez în picioare și fac tot posibilul să nu stau jos pe tot parcursul zilei", a spus Sinclair. "Beau în permanență apă și ceai cald pe tot parcursul zilei, până la cină".

Statul așezat pentru perioade lungi de timp poate provoca mai multe depuneri de grăsimi în organism și poate crește riscul de boli coronariene, diabet, obezitate și depresie.

Statul în picioare te ajută să arzi mai multe calorii, îmbunătățește metabolismul glucozei și contracțiile musculare pentru a îmbunătăți circulația sângelui și te ajută să reduci riscurile cardiovasculare.

Cu toate acestea, statul în picioare prea mult timp poate crea o compresie generală prea mare a articulațiilor, i-a spus fizioterapeutul Karena Wu lui Glantz, așa că cel mai bine este să întrerupeți statul în picioare cu perioade de ședere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.