Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un cetăţean american şi patru agenţi de informaţii chinezi au fost inculpaţi pentru spionaj

ofiter-de-rang-inalt-arestat-de-serviciul-de-securitate-suspectul-este-banuit-de-spionaj-in-favoarea-rusiei-18495285

Un cetăţean american şi patru agenţi de informaţii chinezi au fost inculpaţi pentru spionarea unor disidenţi, militanţi pentru drepturile omului şi pro-democraţie chinezi rezidenţi în SUA, a anunţat miercuri Departamentul pentru Justiţie, transmite Reuters.

Potrivit actului de acuzare, Wang Shujun, din Queens, New York, a profitat de staetutul său în cadrul diasporei chineze şi al comunităţilor de disidenţi chinezi pentru a colecta informaţii despr militanţi, în favoarea Ministerului securităţii de stat de la Beijing, potrivit Agerpres.ro.

Wang, în vârstă de 73 de ani, a fost arestat pe 16 martie, iar cei patru agenţi, prezentaţi ca Feng He, Jie Ji, Ming Li şi Keqing Lu, sunt încă în libertate, a menţionat ministerul american al Justiţiei.

Reuters nu i-a putut contacta pentru moment pe reprezentanţii lui Wang, iar Ambasada Chinei de la Washington nu a răspuns imediat la solicitarea sa de comentarii.

"Actul de acuzare de astăzi expune şi întrerupe o operaţiune a RPC ce ameninţă securitatea şi libertatea unor cetăţeni chinezi rezidenţi în SUA", a subliniat într-un comunicat procurorul districtual newyorkez Breon Peace.

Conform actului de acuzare, Wang a oferit informaţii ministerului chinez cel puţin din 2011, iar agenţii chinezi l-au ajutat să vizeze militanţi pentru democraţie în Hong Kong, pentru independenţa Taiwanului şi pentru drepturile uigurilor şi tibetanilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.