Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un cetăţean britanic a fost arestat după o alertă cu bombă într-un avion al Ryanair, în Norvegia

www.businessmagazin.ro
Ryanair

Poliţia norvegiană a arestat un britanic de 51 de ani suspectat că a declanşat o alertă cu bombă vineri, în plin zbor, la bordul unui avion Ryanair care efectua o cursă de la Londra la Oslo, a anunţat ea, potrivit AFP şi dpa potrivit Agerpres.

Avion companiei low cost al companiei irlandeze a aterizat fără probleme în jurul prânzului pe aeroportul internaţional Gardermoen, la circa 50 km nord-est de capitala norvegiană.

Cei 142 de pasageri au fost evacuaţi şi nu s-a înregistrat niciun rănit.

"Poliţia are lucrurile sub control şi a reţinut un bărbat de 51 de ani, suspectat că ar fi la originea ameninţărilor. Bărbatul este un cetăţean britanic", a declarat un responsabil al poliţiei, Olav Unnestad, într-un comunicat.

"Am lansat o anchetă şi îl vom audia pe bărbat cât de curând posibil", a adăugat el.

Potrivit media norvegiene, ameninţarea a avut forma unui bilet scris găsit la bordul avionului, care a declanşat o alertă cu circa 40 de minute înainte de aterizare.

Potrivit site-ului specializat Flightradar24, aparatul de zbor era un Boeing 737 care a decolat de pe aeroportul londonez Standsted în prima parte a dimineţii.

Incidentul a dus la desfăşurarea pe aeroportul Gardermoen a unor importante forţe de poliţie, inclusiv a unei echipe de elită de intervenţie şi de genişti care a inspectat avionul.

Avionul de pasageri a fost escortat de avioane de vânătoare F16 daneze care au atins bariera sunetului pentru a-l ajunge în aer, a anunţat Ministerul danez al Apărării pe Twitter.

Marţi, un alt avion al Ryanair care zbura între Cracovia şi Dublin a fost constrâns să aterizeze la Londra după descoperirea într-o toaletă a unui bilet în care se afirma că există explozibili la bord. Poliţia britanică a arestat doi oameni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.