Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un cetăţean liberian a fost condamnat în SUA la peste 5 ani de închisoare pentru trafic de fildeş

Agerpres.ro
fildes

Un cetăţean liberian a fost condamnat joi în Statele Unite la peste 5 ani de închisoare pentru trafic de coarne şi fildeş de la rinoceri şi elefanţi pe cale de dispariţie, a declarat un procuror din New York, relatează AFP.

Moazu Kromah a fost extrădat în iunie 2019 din Uganda, unde locuia, în Statele Unite, înainte de a pleda vinovat în martie 2022 pentru trei capete de acuzare de trafic de animale sălbatice, potrivit unui comunicat al procurorului districtual din New York, Damian Williams, conform Agerpres.

Acuzaţiile împotriva lui se referă la vânzarea, în schimbul a "milioane de dolari", mai ales către cumpărători americani, a bunurilor provenite din braconajul ilegal a peste 35 de rinoceri şi 100 de elefanţi.

"Verdictul de astăzi arată că cei responsabili de sacrificarea populaţiilor mondiale de animale pe cale de dispariţie, protejate prin acorduri internaţionale, se vor confrunta cu consecinţe grave", a declarat procurorul Damian Williams.

Moazu Kromah, în vârstă de 49 de ani, şi complici, dintre care doi au fost extrădaţi către Statele Unite, ar fi vândut, între decembrie 2012 şi mai 2019, aproximativ 10 tone de fildeş şi 190 de kilograme de coarne de rinocer provenite din diferite ţări din Africa de Vest, către cumpărători din Statele Unite şi Asia de Sud-Est.

Ei au trimis bunurile ascunse în opere de artă africane, măşti sau statui, potrivit procurorului.

Prinţul William al Marii Britanii, fondatorul ONG-ului pentru protecţia animalelor "United for Wildlife", a salutat o "victorie importantă".

"Mulţumită perseverenţei" celor care au contribuit la această condamnare, "sute de animale pe cale de dispariţie şi comunităţile care trăiesc alături de ele au fost protejate, trimiţând astfel mesajul clar că împreună putem învinge traficul ilegal de animale sălbatice", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.