Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un cetăţean libian bănuit că este capul unei reţele de trafic de migranţi via Niger către Europa, arestat în urma unei anchete

Operation World
Niger

Un cetăţean libian bănuit că este capul unei reţele de trafic de migranţi via Niger către Europa a fost arestat în urma unei anchete comune a poliţiei din Niger, Franţa şi Spania, au indicat vineri surse ale poliţiei franceze citate de AFP.

Suspectul, care a fost reţinut pe 20 decembrie la Agadez, în nordul statului african, a declarat la audieri că a contribuit la plecarea spre Europa a "60 de migranţi pe săptămână timp de şapte ani", a menţionat pentru France Presse Jean-Christophe Hilaire, din cadrul Direcţiei pentru cooperare internaţională de securitate (DCIS) din Ministerul francez de Interne, potrivit Agerpres.

Migranţii, originari în majoritate din Nigeria sau Camerun, erau transportaţi prin Niger în camionete, evitând marile oraşe, apoi în Libia sau Algeria, înainte de a porni către Europa.

Suspectul este închis în prezent la Niamey, capitala Nigerului, şi este de aşteptat să mai fie arestaţi şi complici ai săi în următoarele săptămâni, a mai spus oficialul citat.

Nordul Nigerului, o zonă deşertică, este un cunoscut coridor pentru traficul de migranţi, droguri şi arme şi găzduieşte de asemenea grupuri jihadiste.

Ancheta a fost desfăşurată de o echipă comună de anchetă finanţată de Uniunea Europeană, fiind formată din trei ofiţeri francezi din poliţia de frontieră şi trei colegi spanioli, care îi asistă pe poliţiştii nigerieni.

Poliţiştii europeni sunt prezenţi în Niger din 2017, iar de atunci au fost identificate 196 de filiere de imigraţie ilegală şi au fost arestate 824 de persoane, a precizat DCIS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.