Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un cetățean turc și unul bulgar au fost prinși, la frontieră, când încercau să intre în România, cu cărți de identitate false

trm.md
frontiera, ucraina

Un cetăţean turc şi un cetăţean bulgar au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră giurgiuveni în timp ce încercau să intre în România cu cărţi de identitate false.

"La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat duminică după-amiaza, pe sensul de intrare în România, călătorind ca pasager într-un autoturism înmatriculat în Bulgaria, un cetăţean turc, în vârstă de 41 de ani, care s-a legitimat cu paşaportul personal în care era aplicată o viză valabilă. Existând suspiciuni asupra scopului declarat al călătoriei, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare. Astfel, a fost descoperită, ascunsă în interiorul încălţămintei, o carte de identitate bulgărească falsă pe care bărbatul intenţiona să o folosească ulterior. Faţă de cele constatate, persoana în cauză a declarat că dorea să ajungă ajungă în Germania şi nu deţinea documente de călătorie valabile", se arată într-un comunicat de presă remis, luni, de ITPF Giurgiu, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Mii de oameni din Alba Iulia au rămas fără energie electrică, din cauza vântului puternic

Potrivit sursei citate, tot la PTF Giurgiu, în noaptea de duminică spre luni, s-a prezentat, pe sensul de intrare în România, călătorind ca pasager într-un autoturism înmatriculat în Bulgaria, o persoană care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate purtând însemnele autorităţilor bulgare.

În urma verificării documentului, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Citește și: Tăriceanu, măsură de forță: Amenință cu excluderea parlamentarii ALDE dacă nu respectă decizia de a boicota învestirea Guvernului Orban II/ DOCUMENT

Poliţiştii de frontieră au stabilit că persoana este cetăţean bulgar în vârstă de 31 de ani. Acesta a declarat că a procurat documentele din Bulgaria, de la un conaţional şi a recurs la această metodă deoarece intenţiona să ajungă în Germania şi avea interdicţie de a părăsi teritoriul Bulgariei.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, acestea au fost preluate de către autorităţile bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.