Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu, măsură de forță: Amenință cu excluderea parlamentarii ALDE dacă nu respectă decizia de a boicota învestirea Guvernului Orban II/ DOCUMENT

cotidianul.ro
alde tariceanu

Parlamentarii ALDE au fost anunţaţi că vor fi excluşi din partid dacă participă la votul de luni, din plenul Parlamentului, pentru învestirea Guvernului Orban II. O decizie în acest sens a fost luată joi de Biroul Politic Executiv al ALDE.

"Conform votului exprimat de către membrii BPEx, fie pe grupul de whatsapp al membrilor BPEx, fie pe grupul preşedinţilor de filială, Biroul Politic Executiv a hotărât ca parlamentarii ALDE să nu participe la şedinţa Plenului reunit al Parlamentului României, de luni 24 februarie 2020, la votul pentru învestirea noului guvern Orban", se arată în decizia conducerii ALDE.

Decizia a fost comunicată parlamentarilor sub semnătura preşedintelui Călin Popescu Tăriceanu şi a secretarului general Daniel Chiţoiu.

Camera Deputaților și Senatul au plen reunit, luni de la ora 16.00, pentru învestirea Guvernului Orban 2. PSD, Pro România şi ALDE nu participă la vot. În schimb, Ludovic Orban a anunțat că liberalii vor fi prezenți în sală, însă nu vor vota.

Premierul desemnat se bazează pe 196 parlamentari pentru prezenţă, dar nu are suficiente voturi pentru a fi respins. UDRM şi Pro România pot face posibilă desfăşurarea şedinţei prin prezenţa lor în plen.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.