Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un clujean a făcut plângere la Poliție împotriva unui cocoș: Pasărea l-a scos din minți în fiecare dimineață

Kangwira/Wikimedia Commons
cocos

Un clujean a făcut plângere la Poliție împotriva unui cocoș: Pasărea l-a scos din minți în fiecare dimineață

Un clujean a fost scos de minți de un cocoș mult prea gălăgios şi a făcut plângere la Poliţie pentru tulburarea liniștii publice. Ce argumente a adus.

Potrivit clujeanului, în fiecare dimineață "un cocos sau mai mulţi" fac gălăgie în fiecare dimineaţă, fapt care a ajuns să îl deranjeze teribil.

Sătul de situaţie, omul a luat decizia de a cere ajutorul Poliţiei

”Pe strada Madách Imre, nr. 1 sau 3, în spatele curților, un cocoș sau mai mulți fac multă gălăgie în fiecare dimineață, începând cu ora 4. Când sunt călduri mari nu se poate ține geamul deschis pentru că întreaga familie este trezită la ore improprii”, a reclamat clujeanul, citat de stiridecluj.ro.

Ca argument omul a dus un articol din Hotărârea nr 330/1998, privind creşterea animalelor pe raza municipiului Cluj-Napoca.

"Art.3 Este interzisă creşterea animalelor domestice, a păsărilor de curte, precum şi acelor de rasă pentru concursuri şi expoziții, centruirea de adăposturi pentru animale, păsări şi alte amenajări (afumători, depozite pentru furaje, rampe de gunoi, grajd, etc) în perimetrul în care sunt amplasate blocuri, unități sanitare, învăţământ, cultură şi cult, alte unități publice, zone de agrement şi spaţii verzi. Excepţie fac animalele de companie, respectiv, câinii şi pisicile, dar nu mai mult de două capete".

Și în Franța a fost un caz asemănătoer

Cazul cocoșului Maurice, precum și al altor animale sau ferme care deranjează prin zgomot, a deschis o dezbatere națională privind protecția culturii rurale.

O instanță din Richefort s-a pronunțat joi, hotărând că proprietara lui Maurice, Corinne Fesseau, își va putea păstra animalul la locuința sa de pe mica insulă Oleron, de pe coasta atlantică a Franței.

Un cuplu de pensionari a depus o plângere și a cerut în instanță mutarea cocoșului sau ca acesta să fie forțat să nu mai cânte.

În schimb, tribunalul a decis că cei doi trebuie să-i plătească daune de 1.000 de euro lui Fesseau.

Mai mult decât atât, peste 120.000 de oameni au semnat o petiție prin care le cereau autorităților locale să nu acționeze împotriva cocoșului Maurice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.