Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un cocktail infecțios circulă în școli! Un medic acuză direct părinții: Miserupismul lor întreține această situație

Synevo
gripa sezoniera

În această perioadă, în școli, circulă un adevărat ”cocktail infecțios”, iar copiii se îmbolnăvesc foarte ușor. Medicul de familie, Egri Eduard, îi acuză pe părinți de ”miserupism”, din cauza faptului că nu țin copilul acasă la primele simptome.

„În această perioadă, în creşe, grădiniţe şi şcoli circulă virusurile gripale A şi B, virusul varicelo-zosterian (varicela), streptococul de grup A (faringita, scarlatina) şi alţi viruşi care determină îmbolnăviri cu febră înaltă şi stare generală proastă. Acest cocktail infecţios este sârguincios întreţinut de miserupismul societăţii legat de sănătatea şi starea de bine a copiilor”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Egri Eduard, medic de familie din Sibiu.

Medicul din Sibiu a subliniat faptul că părinții ar trebui să realizeze faptul că cel mai indicat ar fi să țină copii acasă atunci când aceștia dau semne de boală. Numai în acest fel ar putea fi stopată răspândirea virusurilor.

„Nu înţeleg de ce este atât de greu să ţii copilul de la primele semne acasă să se odihnească ceea ce, posibil, i-ar scurta evoluţia bolii, dar i-ar proteja şi pe ceilalţi colegi, decât să îl laşi în colectivitate până nu mai poate dar reuşeşte să îi îmbolnăvească şi pe ceilalţi”, a mai scris medicul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.