Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un colegiu național din Târgu Mureș a trecut în scenariul roșu de predare, după ce au apărut mai multe cazuri de Covid-19

Inquam Photos / Octav Ganea
elevi examen

Un colegiu naţional din Târgu Mureş a trecut pe scenariul roşu, adică cu predarea exclusiv online, după ce câţiva elevi au fost diagnosticaţi pozitiv cu COVID-19, iar, începând de marţi, toate şcolile din municipiul reşedinţă de judeţ au trecut pe scenariul galben, după confirmarea a peste 160 de cazuri noi în oraş, în ultimele 14 zile.

"Conform ordinului comun, dacă există trei cazuri diferite în trei clase diferite confirmate pozitiv, atunci se închide unitatea de învăţământ pentru următoarele 14 zile. Nu se suspendă cursurile, doar cele faţă în faţă, adică fizic, acestea se desfăşoară în continuare online. Practic de astăzi, acel colegiu naţional este pe scenariul roşu. Datorită creşterii incidenţei cazurilor pozitive de COVID-19 la mia de locuitori, tot municipiul Târgu Mureş trece pe scenariul galben, conform aceluiaşi ordin comun. Adică preşcolarii, ciclul primar, din clasa a VIII-a şi clasa a XII-a vin fizic, iar ceilalţi, V, VII, IX, XI vin prin rotaţie, o săptămână unii, o săptămână alţii", a declarat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, Claudiu Bîndilă, informează Agerpres.

În judeţul Mureş pe scenariul roşu sunt trecute şcolile din comuna Mădăraş, Colegiul Naţional Alexandru Papiu Ilarian din Târgu Mureş, o şcoală gimnazială şi o grădiniţă din comuna Papiu Ilarian şi o grădiniţă din Târgu Mureş.

Până marţi, în judeţul Mureş au fost confirmate 2.066 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2, faţă de ziua precedentă, au fost înregistrate 25 cazuri noi de persoane infectate, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Potrivit informaţiilor DSP Mureş, la această dată sunt internate în spitale 153 persoane confirmate pozitiv, iar 57 de persoane sunt internate cu suspiciune de infecţie cu virusul COVID-19.

De asemenea, până la această dată, 763 de persoane s-au vindecat şi au fost externate din spitalele din judeţul Mureş şi, în plus faţă de acestea, 522 de persoane au fost externate la termenul de 10 zile (persoane confirmate pozitiv, dar asimptomatice), iar 160 de persoane au fost externate la cerere.

Până acum, 133 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat în spitalele din judeţul Mureş, cele 5 decese în plus faţă de raportarea de luni au fost înregistrate în perioada 3-6 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.