Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un colos mondial a dat lovitura: Sute de miliarde de dolari câştigaţi în doar câteva luni

digi24.ro
dolari

Microsoft a obţinut un profit şi venituri peste aşteptări în trimestrul al treilea fiscal, susţinute de produsul de cloud computing Azure şi softul Office 365 pentru gestionarea productivităţii, relatează Reuters. Veniturile Microsoft au urcat cu 16% în trimestrul trei fiscal încheiat la 31 martie, la 26,82 miliarde de dolari, depăşind estimprile analiştilor, de 25,77 miliarde de dolari. Profitul net a crescut la 7,42 de miliarde de dolari, respectiv 95 de cenţi pe acţiune, de la 5,49 de miliarde de dolari, respectiv 70 de cenţi pe acţiune, cu un an în urmă. Analiştii anticipaseră un profit pe acţiune de 85 de cenţi.

Citește și: Proiect de lege revoluţionar: Ce perioade ar putea fi incluse în stagiul de cotizare la pensie

Cea mai mare creştere a fost alimentată de afacerile de pe segmentul de cloud computing, tot mai multe companii fiind interesate să micşoreze costurile de stocare a datelor prin adoptarea de softuri bazate pe sistemul cloud şi prin transferarea aplicaţiilor în centre de date. Importantul produs cloud Azure, care concurează cu Amazon Web Services (AWS), a înregistrat o creştere de 93% a veniturilor, în perioada analizată.

Citește și: Atenție! O nouă înșelătorie vă poate aduce o factură uriașă- Cui nu trebuie să îi răspundeți la telefon

Creşterea Azure a propulsat Microsoft pe locul al doilea pe piaţa de cloud computing, care are o valoare de 15,6 miliarde de dolari, după AWS, care deţine o cotă de 32%, potrivit datelor firmei de cercetare Canalys. Veniturile diviziei pentru productivitate şi procese a Microsoft, csre include Office 365, au avansat cu 17%, la 9 miliarde de dolari, depăşind estimările medii ale analiştilor, de 8,73 de miliarde de dolari, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.