Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un comandant din Forţele Navale ale SUA, înlăturat din funcţie după incidentul din Singapore

twitter
casa alba

Comandantul Flotei a 7-a americane, viceamiralul Joseph Aucoin, va fi demis din funcţie după o serie de coliziuni în care au fost implicate navele sale în Asia începând din luna ianuarie, a informat marţi presa americană, în timp ce căutările continuă pentru găsirea celor 10 marinari daţi dispăruţi după coliziunea care a avut loc luni între distrugătorul USS John S. McCain şi un petrolier în largul Singapore, relatează miercuri Reuters şi DPA, scrie agerpres.ro

'Este nevoie de o schimbare rapidă a conducerii', a declarat marţi pentru Reuters un oficial american de la Washington, în legătură cu decizia de a-l demite pe Joseph Aucoin de la comanda Flotei a 7-a americane. 

Marina SUA nu a dorit să comenteze în legătură cu informaţiile apărute în legătură cu demiterea lui Aucoin, dezvăluite iniţial de publicaţia Wall Street Journal şi CNN, care au citat oficiali americani sub rezerva anonimatului. 

Demiterea sa nu reprezintă o recunoaştere automată a vinei lui Aucoin în cazul accidentelor navale, potrivit WSJ, însă este în conformitate cu tradiţia Marinei SUA de a-i elibera din funcţie pe comandanţii în care se pierde încrederea. 

Oficialul citat de Reuters a declarat că amiralul Scott Swift, comandantul Flotei SUA din Pacific, îl va elibera din funcţie pe Aucoin, în cadrul unei întrevederi pe care cei doi o vor avea miercuri în Japonia. 

Pentru moment nu se ştie când va avea loc anunţul oficial în legătură cu demiterea lui Aucoin. 

Marina SUA a ordonat marţi o 'pauză operaţională' pentru întreaga flotă americană cu scopul evitării de noi accidente în urma coliziunii, luni, între distrugătorul USS John S. McCain al Marinei militare americane şi un petrolier în largul Singapore, incident în urma căruia zece marinari americani sunt daţi dispăruţi şi alţi cinci au fost răniţi. 

În iunie, un alt distrugător al marinei militare americane, USS Fitzgerald, din aceeaşi clasă ca şi John S. McCain, s-a ciocnit cu un vas comercial. Incidentul s-a soldat cu moartea a şapte marinari, iar după o anchetă, comandantul, secundul şi şeful de echipaj al distrugătorului au fost eliberaţi din funcţii săptămâna trecută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.