Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un comandant rus a fost 'ras' de șeful armatei: demis pentru că a semnalat problemele de pe front

NDV
generali rusi armata rusa

Comandantul Armatei a 58-a Combinate a Federației Ruse, general-maiorul Ivan Popov, a declarat că a fost demis. El a făcut acest anunţ într-un mesaj transmis militarilor din armată, care a fost distribuit de deputatul Dumei de Stat a Rusiei, Andrei Gurulev, cel care a comandat şi el în trecut Armata a 58-a, relatează Meduza, potrivit Rador.

De ce a fost demis

'Ca să fiu sincer, a apărut o situație dificilă în relaţia cu superiorii mei, în care trebuia fie să tac și să fiu un laș, fie să spun ceea ce voiau să audă, fie să spun lucrurilor pe nume', a declarat Popov, în mesajul transmis. Potrivit acestuia, el a expus la modul cel mai dur absolut toate aspectele problematice din armata rusă ce ţin de activitatea de luptă şi de aprovizionare.

'Am atras atenția asupra celor mai importante aspecte, asupra tragediei războiului modern - lipsa contrabateriilor, a serviciului de recunoaștere şi a staţiilor din cadrul artileriei și decesele și schilodirea, rănirea în număr mare a fraților noștri de artileria inamică', a afirmat Popov.

'În acest sens, comandanții superiori se pare că au simțit un fel de pericol din partea mea și urgent, în doar o zi lumină, au conceput şi au semnat un ordin, pe care l-a semnat ministrul rus al apărării, și au scăpat de mine', a precizat Popov. Canalul Telegram Gray Zone, asociat cu Wagner, a anunțat înlăturarea lui Popov din rândul armatei. Potrivit Canalului Telegram Gray Zone, Popov a fost înlăturat, după ce a întocmit un raport către șeful Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, Valeri Gherasimov, și a propus o rotaţie a subunităților ruseşti aflate în prima linie a forntului. Drept răspuns la raportul său, potrivit Grey Zone, Gherasimov a susţinut că Ivan Popov 'este angajat în dezinformare și induce panică'.

Context

Oraşul Berdiansk, anexat de ruşi, din regiunea Zaporijjia din Ucraina a fost supus mai multor bombardamente pe 11 iulie. Surse ruseşti au raportat că în timpul atacului comis asupra oraşului Berdiansk cu rachete Storm Shadow cu rază lungă de acțiune, generalul locotenent Oleg Ţokov, care comanda Divizia a 144-a de puști motorizate, a fost ucis. Decesul lui Ţokov a fost confirmat de deputatul Dumei de Stat, Andrei Gurulev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.