Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un comisar european vrea controlul rețelelor sociale: 'Războiul viitorului nu va mai fi cu tancuri'

comisia europeana

Un comisar european cere înăsprirea controlului pe rețelele de socializare! Gunther Oettinger e îngrijorat de nivelul alarmant la care s-a ajuns în ceea ce privește ura tot mai prezentă pe cele mai importante site-uri de socializare din lume! "Importanța siguranței cibernetice este una capitală!", anunță Oettinger, conform Mediafax.

Prezent la București, cu ocazia conferinței organizată de Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informaționala și Ministerul Culturii, Oettinger trage un semnal de alarmă asupra fluxului de informații care e în pericol să fie distrus, iar datele să fie furate sau influențate.

Citește și: S-a îmbrăcat transparent și a prezentat rubrica meteo: Gafă de prezentatoare TV / VIDEO

"Războaiele viitorului nu vor mai fi purtate cu tancuri sau cu sulițe, ci se vor purta în rețele. De aceea, importanța siguranței cibernetice este un foarte mare", a declarat acesta, referitor la revoluția tehnologică digitală, conform Mediafax.

În zona online, libertatea de exprimare este mare, iar până la instigare la ură, defăimări sau minciuni nu este decât un pas. Unul foarte mic! De aceea, comisarul european pentru economie si societate digitală solicită organelor compentente să găsească o soluție pentru a fi evitate eventualele mesaje negative. "Trebuie să se găsească un răspuns la întrebarea dacă discursul propagat pe internet nu degenerează!", spune Oettinger.

Citește și: Ei sunt românii care-și vând nunta pe OLX

Tot în cadrul aceleiași conferințe, politicianul german a ținut să laude România și "potențialul foarte mare" pe care țara noastră îl are în domeniul digital: "România are în domeniul digital un potențial foarte mare pe care îl poate exploata cu celelalte state membre, cu Comisia Europeană pentru ca în final să se creeze o valoare adaugată și vă invit cu acest prilej să fiți de partea noastră pe acest drum al digitalizării.", a fost mesajul lui Oettinger.

Citește și: Cum s-a ajuns la cea mai mare sinucidere în masă din istorie. Aproape 1000 de oameni și-au pus concomitent capăt vieții

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.