Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un comitet parlamentar german a votat un amendament la o lege prin care va forța Apple să permită și altor companii accesul la cipul NFC de pe iPhone

stiripesurse.ro
aplicatie apple

Un comitet parlamentar german a votat un amendament la o lege prin care va forța compania Apple să permită accesul la cipul NFC de pe smartphone-urile iPhone și altor companii, transmite site-ul agenției Reuters, potrivit MEDIAFAX.

În acest moment, utilizatorii de iPhone pot face plăți, la terminale de plată, prin intermediul telefonului doar folosind serviciul Apple Pay. După ce noua lege va fi introdusă, posesorii de telefoane marca Apple din Germania vor putea plăti folosind și alte servicii sau aplicații, precum Fitbit Pay, Google Pay sau ING Pay.

Citește și: Teodorovici îi cere demisia lui Cîțu de la ministerul de Finanțe:’A sabotat cursul de schimb’

Trei bănci din Australia, de exemplu, încearcă încă din 2016 să obțină acces la cipul NFC de pe iPhone.

Măsura a fost introdusă printr-un amendament făcut la o lege recentă împotriva spălării de bani, care va intra în vigoare la începutul anului viitor. „Suntem surprinși de cât de repede a fost introdusă această legislație”, a transmis compania Apple, printr-un purtător de cuvânt. Acesta a adăugat că noul proiect de lege poate fi dăunător pentru protecția datelor și securitatea tranzacțiilor financiare.

Dacă legea va intra în vigoare în această formă, utilizatorii de iPhone vor putea plăti și cu alte servcii, precum Google Pay, la terminalele POS. În acest moment, cei care au instalată aplicația de plăți dezvoltată de Google pot face doar plăți pe internet sau trimite bani cunoscuților.

Citește și: Dan Barna trece la atac: ‘Are un tupeu special. Îl sfătuiesc să rămână în barca lui’

Amendamentul propus de comitet mai arată, fără a oferi detalii, că Apple poate percepe o taxă „rezonabilă” pentru a oferi acces la cipurile NFC de pe dispozitivele iPhone.

Apple a introdus pentru prima dată un cip NFC pe un smartphone propriu în 2014, odată cu lansarea iPhone 6. Tot atunci a debutat și serviciul de plăți Apple Pay.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.