Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un computer tomograf cu "un soft ce depistează coronavirusul", pe lista de PRIORITĂŢI a primarului Sectorului 1

SANADOR
tomograf

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că va propune în şedinţa de miercuri a Consiliului Local cumpărarea unui computer tomograf "cu un soft special care depistează coronavirusul", potrivit Agerpres.

"Mâine am şedinţă de Consiliu, intru în şedinţa de Consiliu cu aprobarea pentru cumpărarea acestui computer tomograf cu un soft special care depistează coronavirusul (...). Aşa cum spune cel care ne vinde aparatul, face 1.000 de teste pe zi (...), se face o tomografie computerizată la plămâni pe un soft care se aplică computerului tomograf (...), rezultatul se dă pe loc, în ziua respectivă", a spus Tudorache.

El a subliniat că este primul soft de acest tip care ar ajunge în România şi că preţul lui şi al computerului tomograf este de până la un milion de euro. Tudorache a menţionat că importatorul poate să le aducă în aproximativ zece zile.

Citește și: Avertismentul unui medic de la Matei Balș: 'Vârful pandemiei ar putea fi atins între Paște și 1 Mai, dar trei scenarii pot da toate calculele peste cap'

Potrivit edilului, computerul tomograf va fi mobil, situat pe o platformă şi va fi utilizat pentru bucureşteni de specialiştii de la Institutul "Matei Balş".

Tudorache a spus că propune achiziţionarea acestui soft şi pentru computerul tomograf de la Complexul Multifuncţional Caraiman.

El a afirmat că tot în şedinţa de miercuri consilierii locali vor trebui să decidă privind propunerea de achiziţionare a unui aparat Real Time PCR şi a testelor aferente, precum şi referitor la cumpărarea de ventilatoare pentru spitalele Grigore Alexandrescu, Floreasca şi Elias.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.