Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un concert al Annei Netrebko de la Opera din Novossibirsk, anulat după ce artista a dezaprobat războiul din Ucraina

NYT
Anna Netrebko

Opera din Novossibirsk a anunţat joi că a anulat un concert al celebrei soprane Anna Netrebko, prevăzut pentru iunie, din cauza poziţiei artistei contra războiului din Ucraina, relatează News.ro.

Netrebko, în vârstă de 50 de ani, a „condamnat clar”, miercuri, ofensiva din Ucraina, după ce a fost aspru criticată în Europa şi în Statele Unite pentru tăcerea ei, la fel şi mulţi artişti ruşi obligaţi să se exprime public, scrie Le Figaro.

În consecinţă, Opera din Novossibirsk, în Siberia, a anunţat anularea unui concert, prevăzut la 2 iunie, al sopranei care trăieşte la Viena.

„A trăi în Europa şi a avea oportunitatea de a cânta în săli de concert europene s-a dovedit mai important (pentru ea) decât soarta ţării”, a denunţat Opera din Novossibirsk într-un comunicat.

„Nu trebuie să ne fie frică de figurile culturale care întorc spatele patriei lor. Ţara noastră e bogată în talente şi idolii de ieri vor fi înlocuiţi cu alţii care au o poziţie clară de cetăţean”, a adăugat instituţia.

Controversa din jurul lui Netrebko ilustrează situaţia delicată în care se află artiştii, sportivii şi alte celebrităţi ruseşti de când preşedintele Vladimir Putin şi-a trimis trupele în Ucraina pe 24 februarie.

Artiştii ruşi au fost excluşi în Occident, în special dirijorul Valeri Gherghiev, apropiat al Kremlinului, demis de la conducerea Orchestrei Filarmonice din München. Anna Netrebko a fost, de asemenea, criticată pentru că şi-a exprimat în trecut sprijinul pentru separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei, de exemplu, mergând la Doneţk în 2015, unde a pozat lângă un steag rebel. Artista, care are şi naţionalitate austriacă, a fost acuzată şi că este apropiată de Vladimir Putin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.