Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un concert al rapperului Travis Scott la piramidele din Giza, anulat de Sindicatul Muzicienilor din Egipt

Pitchfork
Travis Scott

Sindicatul muzicienilor egipteni a interzis marţi un concert al rapperului american Travis Scott la piramidele din Giza, programat pentru 28 iulie, argumentând că spectacolul contravine ''tradiţiilor poporului egiptean'', relatează AFP.

În mod frecvent, staruri internaţionale ale muzicii pop organizează concerte de amploare la baza piramidelor din Cairo, urmând exemplul trupei americane de hip-hop Black Eyed Peas, care a concertat în octombrie 2021, conform News.ro.

Sindicatul muzicienilor se opune foarte rar unor astfel de evenimente, deşi este în conflict de ani întregi cu muzica urbană egipteană, în special cu cea rap.

În plus, Egiptul este în plină campanie împotriva a ceea ce autorităţile au etichetat drept o ''rescriere'' a istoriei şi combate aprig mişcări afro-americane care revendică o filiaţie cu faraonii.

Marţi, sindicatul muzicienilor, care autorizează concertele şi supervizează piaţa de muzică din această ţară arabă, a explicat într-un comunicat că aprobă toate concertele cu condiţia să nu ''submineze obiceiurile şi tradiţiile ancestrale ale poporului egiptean''.

'După examinarea opiniilor exprimate pe reţelele de socializare şi ale poziţiei artistului, sindicatul a găsit imagini şi informaţii documentate cu privire la ritualuri stranii pe care acesta le practică şi care sunt împotriva tradiţiilor noastre'', se mai spune în comunicat.

Comunicatul nu detaliază ''ritualurile'' pe care i le atribuie lui Travis Scott, unul dintre cei mai apreciaţi cântăreţi hip-hop americani şi care în prezent se află într-un turneu mondial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.