Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un concert al sopranei ruse Anna Netrebko a fost anulat la Praga din cauza războiului din Ucraina

NYT
Anna Netrebko

Un concert al sopranei ruse Anna Netrebko, programat pentru luna octombrie la Praga, a fost anulat din cauza invaziei Ucrainei de către ţara cântăreţei, au anunţat joi organizatorii, potrivit news.ro.

Anna Netrebko, a cărei susţinere în trecut pentru preşedintele rus Vladimir Putin a dus la anularea mai multor concerte în întreaga lume, urma să concerteze la Casa Municipală din Praga pe 16 octombrie.

Republica Cehă, membră a UE şi a NATO, a fost un susţinător ferm al Ucrainei de la invazia rusă de anul trecut şi a oferit Kievului un ajutor militar şi umanitar substanţial.

Agenţia Nachtigall Artists Management a precizat pe Facebook că a convenit cu locul de desfăşurare a concertului să anuleze concertul sold-out, ca urmare a opoziţiei consiliului municipal de centru-dreapta din Praga.

Agenţia a invocat „circumstanţe care au transformat treptat un proiect pur artistic într-o (...) controversă politică şi socială”.

Consilierul municipal din Praga, Jiri Pospisil, a salutat „decizia corectă în legătură cu partenerul nostru cheie care luptă pentru independenţa sa”, potrivit agenţiei de presă cehe CTK.

Anna Netrebko s-a retras de la Metropolitan Opera din New York în martie 2022, după ce a refuzat să se dezică de sprijinul său pentru Vladimir Putin în urma invaziei din Ucraina.

Artista, în vârstă de 51 de ani, a condamnat ulterior războiul şi şi-a anunţat revenirea pe scenele europene, dar nu l-a criticat niciodată în mod public şi direct pe şeful statului rus.

Site-ul de internet al Annei Netrebko enumeră zeci de spectacole pentru restul anului, inclusiv la Berlin, Guangzhou, Paris, Viena şi Milano.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.