Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un consilier de-al lui Donald Trump spune că taxele vamale vor afecta economia SUA

trump air force one

Taxele vamale impuse de preşedintele Donald Trump pot genera efecte negative pentru economia Statelor Unite, admite Larry Kudlow, directorul Consiliului Economic Naţional de la Casa Albă.

În cursul unui interviu pentru postul Fox News, Larry Kudlow a fost întrebat dacă taxele impuse de Donald Trump la importurile de aluminiu şi oţel, precum şi măsurile speciale care vizează produse din China pot afecta economia Statelor Unite ale Americii.

"Da, este posibil, nu neg acest lucru. Trebuie să fim atenţi", a răspuns Larry Kudlow, scrie mediafax.ro.

"În mod clar, este posibil" să apară efecte negative. "Dar nu cred că în momentul de faţă sunt" astfel de efecte, a precizat consilierul preşedintelui Donald Trump.

Camera de Comerţ: Politicile protecţioniste ale lui Donald Trump riscă să afecteze grav economia SUA

Politicile comerciale protecţioniste aplicate de preşedintele Donald Trump vor afecta creşterea economică solidă a Statelor Unite şi riscă să conducă la pierderea a 2,6 milioane de locuri de muncă pe teritoriul american, avertizează Camera Comerţului din SUA, potrivit CNNMoney.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a impus taxe vamale suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu, refuzând să prelungească exceptarea de la aceste măsuri pentru Uniunea Europeană, Canada şi Mexic, care au ameninţat cu acţiuni de retorsiune.

Donald Trump a criticat dur Canada, transmiţând prin Twitter că această ţară i-a tratat "foarte prost, mult timp", pe fermierii americani. "Aceste ţări sunt foarte restrictive în materie de comerţ. Trebuie să îşi deschidă pieţele şi să elimine propriile bariere comerciale. Au un mare surplus în relaţiile comerciale cu noi", a continuat Donald Trump, referindu-se la Canada, la Mexic şi la ţările din Uniunea Europeană.

Însă Tom Donohue, preşedintele Camerei de Comerţ din SUA, a avertizat, într-un memorandum obţinut de CNNMoney, că taxele vamale impuse de Donald Trump şi posibila retragere a Statelor Unite din Tratatul de liber-schimb nord-american (NAFTA), semnat cu Mexic şi Canada, riscă să aibă efecte grave asupra economiei americane, putând afecta substanţial creşterea economică şi conduce la desfiinţarea a 2,6 milioane de locuri de muncă.

Politicile preşedintelui Donald Trump au fost criticate şi de un lider republican

Taxele vamale impuse de preşedintele Donald Trump Uniunii Europene vizează o "ţintă greşită", a acuzat Kevin Brady, un lider republican din Camera Reprezentanţilor, precizând că oficiali din cadrul Administraţiei de la Washington vor trebui să ofere explicaţii în Congres. "În privinţa comerţului incorect cu oţel şi aluminiu, problema nu este reprezentată de Mexic, Canada şi Europa, problema este China. Taxele vamale vizează o ţintă greşită", a declarat republicanul Kevin Brady, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Financiare din Camera Reprezentanţilor.

Kevin Brady a îndemnat Administraţia Donald Trump să reintroducă excepţiile pentru "aceşti parteneri importanţi în materie de securitate naţională". În caz contrar, oficiali din cadrul Administraţiei Donald Trump "vor trebui să vină în Congres pentru a oferi răspunsuri despre daunele nediscriminatorii pe care aceste taxe vamale le vor avea asupra afacerilor locale", a atras atenţia Kevin Brady.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a impus taxe vamale de 25% la importurile de oţel şi de 10% pentru aluminiu. Ţările din Uniunea Europeană erau exceptate, dar Donald Trump a refuzat prelungirea excepţiilor după 1 iunie.

Uniunea Europeană va riposta în mod "determinat şi unitar" la taxele vamale "ilegale" impuse de Administraţia Donald Trump, a avertizat Angela Merkel, cancelarul Germaniei. Bruxellesul a semnalat că va contesta la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) măsurile aplicate de Administraţia de la Washington.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.