Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un convoi militar ucrainean se îndreaptă spre Crimeea

ucraina armata army
O coloană de militari ucraineni, inclusiv vehicule blindate şi camioane cu soldaţi din regiunea Jitomir şi Lvov se îndreaptă spre oraşul Perekop din Crimeea, anunţă unele mass-media locale, citând martori oculari preluati de Vocea Rusiei

Totuși, în cadrul unei ședințe a Guvernului Ucrainei, ministrul interimar al Apărării, Igor Teniuh, a declarat că nu este prevăzută o mișcare de trupe armate spre Crimeea.

Citeste si: România se pregătește de război

Potrivit lui Teniuh, Forțelor Armate ale Ucrainei desfășoară exerciții cu scopul de a evalua pregătirea lor de luptă.

„Nu este prevăzută și nici nu se prevede o mișcare a Forțelor Armate în direcția Crimeii”, a spus Igor Teniuh.

In acest sens sunt prezentate materiale video:
Ca lucrurile sunt cat de poate de serioase o spune Valentin Mândrăşescu, editorialistul ediţiei în limba română a portalului „Vocea Rusiei”, susţine că „a început numărătoarea inversă” privind izbucnirea unui război în Ucraina. „Americanii vor sânge, vor mult sânge”, afirmă Mândrăşescu. „Ne pregatim pentru razboi. Daca nu se intampla o minune, in perioada 11-15 martie, 'brava armata ucraineana' ajutata de instructori americani si 'civilii' de la Blackwater, va ataca Crimeea. Consecintele sunt lesne de imaginat.
Ucraina a ramas fara stat major, generalii si-au dat demisia pentru a nu participa la macel, dar pentru politicieni nu conteaza. Au adus fanatici. Americanii vor sange, vor mult sange si posibilitatea de a zbiera din rasputeri despre 'sangerosul tiran Putin'. Evident, dupa versiunea CNN focul va fi deschis de rusi, evident observatorii OSCE (la fel cum au facut in Osetia din care s-au carat cu 6 ore inainte de asaltul lui Saakashvili) vor sustine versiunea americana (din cauza asta nici nu le dau voie sa intre in Crimeea). (...) Din Vestul ultra-nationalist al Ucrainei spre Crimeea se deplaseaza unitatile militare inca functionale si fidele 'noului guvern'. A inceput numaratoarea inversa. Sper sa ma insel”, a scris editorialistul de la „Vocea Rusiei”. Postul „Vocea Rusiei” este finanţat de statul rus şi exprimă poziţiile guvernului de la Moscova.  Avertismentul sumbru al lui Mândrăşescu, privind izbucnirea unui război, a fost postat de pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.