Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efectul Mozart: Un copil a fost operat pe creier în timp ce asculta muzică simfonică

medici operatie

Un băiat italian în vârstă de opt ani a suferit luni o intervenţie chirurgicală pe creier, la Ancona (Italia), în timp ce asculta Mozart în somn pentru a-i stimula funcţiile cerebrale şi pentru a-i ajuta pe chirurgi să identifice locul exact al operaţiei, transmite marţi ANSA, conform Agerpres.

Băiatul, care suferea de o malformaţie vasculară cerebrală, a purtat căşti speciale capabile să emită sunete şi impulsuri mecanice. Pacientul, dintr-un orăşel din Abruzzo, a fost sedat pe tot parcursul operaţiei care a fost un succes, după cum au declarat medicii marţi.

După şase ore, băiatului i-a fost făcută o tomografie, apoi a fost trezit treptat. Pe lângă Mozart, el a ascultat în timpul operaţiei şi muzică gregoriană.

Muzica a avut totodată un "efect calmant şi antistres asupra creierului copilului", a explicat pentru ANSA neurochirurgul Roberto Trignani de la Spitalul Torrette.

Intervenţia chirurgicală, care a durat patru ore şi jumătate, a fost efectuată la Spitalul de pediatrie Salesi din oraşul-port Marche. Același spital a adus în urmă cu doi ani într-o sală de operație un pian și un pianist care a cântat pe tot parcursul operației unui alt copil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.