Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un corespondent al BBC a fost oprit pe aeroportul Ataturk şi expulzat din Turcia

turcia

Un corespondent al BBC a fost oprit la sosirea pe aeroportul Ataturk din Istanbul şi a fost expulzat din Turcia, potrivit declaraţiilor unor angajaţi ai corporaţiei media britanice şi jurnalistului în cauză, relatează DPA. 'Ieri, am fost reţinut pe aeroportul din Istanbul, percheziţionat, interogat şi apoi expulzat, motivele fiind relatările făcute pentru BBC', a spus Jiyar Gol, corespondent al BBC, într-un mesaj postat pe social media.

Gol a relatat pe larg despre problemele kurde din regiune. Nu este clar dacă o anumită relatare a fost motivul expulzării sale din Turcia. El a fost trimis înapoi în regiunea kurdă din Irak, de unde se va îndrepta spre Londra. Turcia a intensificat măsurile represive împotriva jurnaliştilor, expulzându-i sau interzicând intrarea unor jurnalişti străini în ţară, conform Agerpres.

Potrivit Federaţiei Europene a Jurnaliştilor, 165 de angajaţi din media se află în prezent închişi în Turcia, între care corespondentul german Deniz Yucel. Majoritatea sunt acuzaţi de infracţiuni legate de terorism. Turcia se află pe locul 155 din 180 în clasamentul organizaţiei Reporteri fără Frontiere, Press Freedom Index, ce ierarhizează statele în funcţie de respectarea libertăţii presei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.