Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un criminalist român a găsit REZOLVAREA sinuciderilor cauzate de `Balena Albastră'

captura youtube
balena albastra

„Balena Albastră” este cel mai recent fenomen în rândul tinerilor din mediul online. Și, dacă până acum majoritatea provocărilor erau amuzante, aceasta este pur și simplu mortală. Renumitul psiholog criminalist prof. univ. dr. Tudorel Butoi, în exclusivitate pentru ziarulring.ro, analizează fenomenul „Balena Albastră” și, mai mult, dă şi o soluţie.

„Bineînţeles că ar trebui  să se implice SRI. Este chiar o chestiune de nasul Serviciului Român de Informaţii. Este o chestiune de fineţe. Iar când este cazul, ați văzut că SRI se implică şi intervine cu maximum de profesionalism. Şi în cazul teroristului de la Odorheiu Secuiesc am văzut că au acţionat prompt şi l-au pus în genunchi şi, odată cu el, le-a pierit ălora cheful să mai facă prostii. Şi elementele  sectare şi periculoase de deturnare a tinerilor către zone de  fagocitare socială, de neimplicare, de misticism (n.r. - vezi implicarea SRI în cazul fenomenului satanist din România)!... Şi aşa mai departe.  Cei din SRI au şi corpul tehnic necesar, iar dacă nu-i mai lasă să intre în binoame, ei s-au retras cu arme şi bagaje, inclusiv cu componenta tehnică. Repet, acest fenomen «Balena Albastră» este o chestiune de mare fineţe, iar cei din SRI au acolo psihologi, sociologi, oameni de analiză. Şi să intre frontal în acțiune. Că atunci când am spus că propunerea noastră este de a cenzura total şi a bloca fenomenul, fără îndoială că nu m-am gândit la o secţie oarecare de poliţie”, a declarat Tudorel Butoi.

Inginer român, mort în condiții 'suspecte' în Malaezia

Concluzia psihologului criminalist este de neclintit: „Eu, profesorul Butoi, spun că este o situaţie de pericol, că nu se mai poate cocheta cu ea, că ne distanţăm  de cei care încearcă să minimalizeze sau să pună batista pe ţambal. Copiii aceștia care se sinucid lasă în urma lor mărturisiri, anturajul ştie de preocupările lor.  Şi, atunci, eu cer intervenţie cu fermitate, cenzurarea tuturor site-urilor,  identificarea instigatorilor şi trimiterea lor  în judecată pentru determinarea la sinucidere, pentru că e lux de probe în fiecare dintre aceste cazuri. Aşadar,  pe acestă chestiune, cuvântul de ordine este: «Cenzură totală!». Aici nu mai vorbim de elemente politizante, de dreptul la libertate, la vorbire etc.  Aici jucăm în alt film. Jucăm în filmul protecţiei minorului.  Servirea interesului superior al minorului! Nu vedeţi că toţi au sub 17 ani? Deci... CENZURA TOTALĂ, TOTALĂ!”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.