Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un cunoscut ginecolog a fost REȚINUT: A fost prins când lua 1.400 de lei MITĂ, deși are un salariu de peste 5.000 de euro

medic spaga mita

Gheorghe Popescu, un medic ginecolog din Târgovişte, a fost reţinut, fiind acuzat de luare de mită. Bărbatul ar fi cerut unei paciente 1.700 de lei pentru o operaţie de cezariană, primind 1.400 de lei, din care 100 de lei a dat medicului anestezist şi 50 de lei unei asistente. Deputatul USR Emanuel Ungureanu a făcut public mesajul pe care l-a primit de la soţul pacientei, în care acesta povesteşte că, după ce l-a denunţat pe doctorul care a luat şpagă, soţia sa a fost înjurată de un medic, iar o asistentă ar fi refuzat să-i facă tratamentul.

”Astăzi, ofiţerii DGA Târgovişte au arestat un medic ginecolog care a pretins 1.500 de lei mită unui cuplu sărac dintr-un sat din Dâmboviţa. Medicul i-a pretins bani soţului, şpaga trebuia dată după intervenţie şi a fost împărţită ulterior între ginecolog, anestezist şi o asistentă de la sală”, a scris, joi, pe Facebook, deputatul Emanuel Ungureanu.

Citește și: Lovitură pentru cei care locuiesc la bloc! Veți fi penalizați

După ce l-a denunţat pe medic, femeia ar fi fost înjurată de un alt doctor, iar o asistentă ar fi refuzat să-i facă tratamentul.

Ungureanu a publicat şi un mesaj pe care l-a primit de la soţul femeii: ”Să trăiţi, mă scuzaţi că vă deranj din nou, dar este o problemă foarte gravă din punctul meu de vedere cu soţia mea la spital. De dimineaţă, la ora 6:30, o asistentă nu prea voia să-i facă tratamentul, pe motiv că «l-a aranjat pe doctor», iar acum 30 de minute a venit un domn doctor ginecolog Tomescu a întrebat-o dacă ea e ....... iar când a ieşit din salon a înjurat-o de toate alea şi avea şi el o pacienta cu soţia în salon operată ieri şi a mutat-o din acel salon".

Citește și: Cine ar fi îngenuncheat-o pe Ana Birchall – De ce nu ar fi ajuns ministru în Guvernul Orban

”Acest om a avut încredere în mine, l-am sfătuit să îl denunţe pe şpăgar la DGA şi acum se teme că personalul medical din spitalul Târgovişte îi vor face rău soţiei. Rog public instituţiile statului să protejeze această familie şi medicii şi asistentele care le plâng de milă colegilor şpăgari şi fac presiuni asupra acestei familii să fie aspru pedepsiţi”, a mai scris Ungureanu pe Facebook.

Surse din rândul anchetei au declarat, pentru News.ro, că medicul ginecolog la care se face referire a fost deocamdată doar reţinut, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Citește și: Izbucnire-fulger a lui Rareș Bogdan: Minciună sfruntată. PNL n-a scutit pe nimeni de taxe

Medicul a fost prins, miercuri, în urma unui flagrant.

Potrivit surselor citate, medicul a cerut 1.700 de lei pentru o operaţie de cezariană, primind 1.400 de lei. 100 de lei a oferit medicului anestezist care a participat la intervenţie şi 50 de lei unei asistente.

Şi anestezistul şi asistenta sunt vizaţi în dosar.

Citește și: PSD a răbufnit după ce Orban a declarat că nu va publica OUG-urile privind fondurile europene: Rog toate instituțiile statului să ia măsuri .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.