Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un cunoscut jurnalist ANUNȚĂ: 'Coșmarul lui Nicușor Dan e o doamnă din Deva, nu PSD'

nicusor dan

USR ar putea fi scos din alegeri nu de PSD, ci de Monica Nicoleta Pătruț, o juristă din Deva foarte activă în tot felul de chestiuni politico-civice, este de părere jurnalistul Liviu Avram.

Acesta a povestit într-o postare pe Facebook faptul că a cunoscut-o pe Pătruț și aceasta i-a lăsat impresia că este ”o doamnă foarte inimoasă, care slujește dezinteresat cauze nobile, în care oameni simpli suferă prejudicii nemeritate”. În opinia lui Avram, PSD nu a orchestrat acțiuni pentru a scoate USR din joc, ci pur și simplu s-a agățat de demersul acestei juriste.

Citește și: INCENDIAR: Procurorul general avea DOSAR PENAL la DNA când a fost instalat

”Urmăresc doar de câteva zile, adică nu de la început, epopeea juridică prin care trece Nicușor Dan și partidul său, cu fuziunea între USB și USR și cu semnul electoral al partidului. Așa că unele amănunte probabil că-mi scapă. Dar în această seară am citit o sentință a Tribunalului București privind semnul electoral, în care este, sumar, reconstituită istoria acestui caz.

Este dreptul lui Nicușor Dan să creadă că acțiunile în instanță sunt orchestrate de către PSD, dar părerea mea e că PSD doar s-a agățat de acest demers. Vectorul acțiunii este, de fapt, o doamnă din Deva, Monica Nicoleta Pătruț, o juristă foarte activă în tot felul de chestiuni politico-civice, cu care am intrat în contact astă-primăvară, când am dus la Curtea Constituțională problema alegerii primarilor într-un singur tur.

Citește și: A lovit mașina poliției în timp ce-și făcea selfie în sânii goi: Și asta nu e tot

I-am urmărit activitatea și rămăsesem cu impresia că e o doamnă foarte inimoasă, care slujește dezinteresat cauze nobile, în care oameni simpli suferă prejudicii nemeritate. Am o reală slăbiciune pentru oamenii care folosesc forța dreptului ca să lupte cu sistemul, sau cu diverse sub-sisteme, cu scopul de a repara nedreptăți evidente.

Mărturisesc că, acum, nu identific un asemenea scop în ceea ce face doamna Petruț. Din câte înțeleg, a găsit câteva carențe în demersurile politico-juridice ale formațiunii lui Nicușor Dan, le-a confruntat cu legea electorală și cu cea privind partidele politice - o legislație oricum incoerentă și cu scăpări de logică - și a intentat procese, la care s-a raliat ulterior și PSD.

Citește și: O elevă, RUPTĂ în bătaie de o colegă / VIDEO

În cazul semnului electoral - nu intru în amănunte juridice, care chiar sunt complicate - Nicușor Dan este pus exact în situația în care i se poate reproșa, perfect legal, și că are bască, și că nu are bască. E vorba de un detaliu atât de insignifiant, încât stai și te întrebi: pe cine poate afecta dacă Nicușor Dan are sau nu are bască? Răspund: pe nimeni. În această cauză, în pofida vastelor cunoștințe juridice pe care le are, doamna Petruț pare să nu facă diferența între ilegal și nelegal, între nelegal cu consecințe asupra altora și nelegal fără nicio consecință asupra nimănui.

Și extrem de înverșunată în demersul său, s-ar putea să aibă câștig de cauză, exclusiv datorită diferențialului de viteză dintre termenele extrem de scurte din legea electorală și ritmul mai lent în care lucrează legea comună. Rezultatul? Va scoate, poate, USR din alegeri. Spre câștigul cui? Puteți să răspundeți fiecare după cum credeți de cuviință.

Citește și: Celebra J.K. Rowling dă o nouă lovitură: Seria de romane polițiste ‘Cormoran Strike’ va fi ecranizată

Nu scriu aceste rânduri ca să iau apărarea lui Nicușor Dan – ba chiar sunt convins că această experiență îi este mai mult decât folositoare, ca lider al unui partid nou. O scriu pentru că demersul doamnei Petruț poate compromite exact ceea ce doamna Petruț părea să fie până acum: acel Don Quijote de care țara asta duce atâta lipsă.

Citește și: Ar putea fi VIRALUL ANULUI: Ce poate să facă o fetiță de 4 ani din Rusia / VIDEO

A-ți folosi știința de carte - certă la doamna Petruț - și a apela la forța dreptului, ca simplu cetățean, pentru mize minore, irelevante, doar de dragul unei victorii de palmares personal înseamnă să-l arunci pe Don Quijote în aceeași oală cu cei pe care lumea îi etichetează drept procesomaniaci. Și, zic eu, Don Quijote nu merită asta.”, a scris Liviu Avram pe Facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.