Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un cunoscut milionar, ȘANTAJAT de Sebastian Ghiță: Acuzații de la DNA

gandul.info
ghita sebastian

Omul de afaceri Theodor Berna a fost şantajat de deputatul Sebastian Ghiţă, acesta din urmă cerându-i o importantă sumă de bani pentru a stopa difuzarea pe un post de televiziune de materiale denigratoare la adresa societăţii Tehnologica Radion, controlată de Berna, reiese din rechizitoriul prin care Ghiţă a fost trimis în judecată, dar şi din datele postate pe site-ul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Potrivit rechizitoriului, la data de 14 martie a fost înregistrat un denunţ la DNA Ploieşti formulat de un om de afaceri din care rezultă că, în cursul lunii martie 2011, inculpatul Sebastian Aurelian Ghiţă l-ar fi constrâns să-i remită o importantă sumă de bani pentru a înceta difuzarea, prin intermediul unui post de televiziune deţinut de Ghiţă (România Tv- n.r.), a unor materiale denigratoare la adresa societăţii pe care afaceristul o controla.

Citește și: A pozat goală în avionul lui Donald Trump și e aproape să devină Prima Doamnă a SUA / FOTO HOT

Din datele menţionate în rechizitoriu, dar şi din cele postate pe site-ul instanţei supreme reiese că omul de afaceri implicat în cauză este Theodor Berna, iar societatea vizată de materialele denigratoare era Tehnologica Radion.

"Astfel, pentru realizarea scopului ilicit şi pentru a da o aparenţă de legalitate sumelor de bani ce urmau a fi încasate, Ghiţă Sebastian Aurelian l-a determinat pe (...) ca societatea reprezentată de acesta, SC (.....) SRL să încheie în mod fictiv cu SC (...) SA - firmă la care inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian era acţionar, prin intermediul (...) LTD, contractul de prestări servicii nr. (...) din 28.03.2011, contract al cărui obiect nu a fost executat în realitate de către societatea prestatoare. În baza contractului menţionat, SC (...) SRL, în perioada iunie-septembrie 2011, a achitat către SC (...) SA, în două tranşe, suma totală de 610.202, 96 lei din valoarea de 500.000 euro stipulată în contract" , spun procurorii.

Citește și: Selfie-urile cu filtre vor fi fi interzise: ‘Distorsionează creaţia lui Dumnezeu’

Conform DNA, Berna a acceptat propunerea lui Ghiţă "sub imperiul presiunii" create de deputat şi "de teamă" ca societatea să nu-şi piardă beneficiarii.

"Efectul semnării contractului a fost acela că postul de televiziune (...) a încetat atacurile mediatice denigratoare la adresa SC (...) SRL. Martorul (...) mai arată că, întrucât în toamna anului 2011, Ghiţă Sebastian a plecat de la postul (...) , a solicitat angajaţilor ca SC (....) SRL să nu mai efectueze nicio plată către SC (...) SA, în baza contractului nr. (.....)28.03.2011. (...) Consecinţa rezilierii contractului a fost reluarea atacurilor mediatice la adresa SC (...) SRL, odată cu înfiinţarea postului de televiziune (...) - patronat de Ghiţă Sebastian, într-un cerc restrâns de persoane acesta afirmând că, dacă (...) nu rezilia acel contract, rămânea nr. 1 pe piaţa construcţiilor", se mai arată în rechizitoriu.

Citește și: A umplut o piscină cu 6 tone de Coca-Cola și a pus găleți cu Mentos: A ieșit o NEBUNIE / VIDEO

De asemenea, Berna le-a spus anchetatorilor că Ghiţă a exercitat presiuni şi influenţe la nivelul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti şi al conducerii ANAF în legătură cu dosarul penal care era în curs de instrumentare la unitatea de parchet menţionată şi în cadrul căruia omul de afaceri a fost arestat ulterior.

Conform rechizitoriului, omul de afaceri a precizat că se constituie parte civilă în cauză cu sumele de bani care au fost achitate în baza respectivului contract de prestări servicii, fiind vorba despre un total de 610.202, 96 lei.

Citește și: Ponta despre plagiat : “Vă mulțumesc din inimă dragi politruci!”

Datele postate pe site-ul ÎCCJ arată că în ultimul dosar în care Sebastian Ghiţă a fost trimis în judecată s-au constituit părţi civile Theodor Berna şi SC Tehnologica Radion.

Totodată, procurorii propun confiscarea sumei de 610.202,96 lei de la Sebastian Ghiţă, obiect al infracţiunilor de şantaj şi spălarea a banilor, reţinute în sarcina inculpatului, în măsura în care suma de bani nu serveşte la despăgubirea părţii civile.

Citește și: Noua metodă care face valuri pentru combaterea xenofobiei în Anglia: Acul de siguranță prins în piept

Procurorii DNA Ploieşti l-au trimis în judecată, sub control judiciar pe cauţiune, pe deputatul Sebastian Ghiţă, alături de foşti şefi din Parchet şi Poliţie.

Sebastian Ghiţă este acuzat de două infracţiuni de dare de mită, cumpărare de influenţă, spălare de bani, şantaj, două infracţiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Citeşte şi: Război total între PSD şi PNL: Liberalii lovesc dur la vârful social-democraţilor

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.