Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un cunoscut prezentator de televiziune turc a renunțat la post după ce a fost criticat de preşedintele Recep Tayyip Erdogan

reuters
Erdogan

Un cunoscut prezentator de televiziune turc a anunţat miercuri că renunţă la post, la o lună după ce a fost criticat de preşedintele Recep Tayyip Erdogan, relatează dpa, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Scenariu halucinant! De ce nu ar vrea Klaus Iohannis să o numească pe Olguța Vasilescu la șefia Ministerului Dezvoltării

"Se pare că a venit timpul să plec. Trebuie să ştii când e momentul să te retragi", a transmis pe Twitter Fatih Portakal, prezentatorul vedetă al Fox TV. "Felicitări cu ocazia pensionării", a mai scris el, sub o fotografie în care pozează alături de o hârtie de la agenţia de securitate socială.

Nu se ştie deocamdată ce se va întâmpla cu programul de ştiri prezentat de Portakal (51 de ani) pe Fox TV, al cărui succes la public a fost lăudat în mod repetat de acesta, citând surse neoficiale.

La 10 decembrie anul trecut, Fatih Portakal a denunţat presiunile la care este supusă opoziţia turcă, afirmând că oamenii nici măcar nu au curajul să protesteze paşnic împotriva creşterii preţului gazelor naturale. Peste o săptămână, preşedintele Erdogan i-a reproşat că încurajează protestele de stradă.

"Trebuie să-ţi cunoşti limitele", a avertizat Erdogan. "Altfel, poporul te va lovi în ceafă", le-a spus şeful statului susţinătorilor săi adunaţi la Konya, în Anatolia.

La scurt timp după aceea, autoritatea turcă pentru media a suspendat programul lui Portakal pentru trei zile, iar postul a fost amendat.

Prezentatorul Fox TV făcuse respectivele comentarii în timp ce erau difuzate informaţii privind mişcarea franceză a "vestelor galbene", apărută pentru a denunţa creşterea preţurilor la combustibili, înainte de a se transforma într-o mişcare de protest împotriva guvernului.

Numeroşi ziarişti au fost arestaţi şi zeci de portaluri media au fost închise în Turcia după lovitura de stat eşuată din 2016, aminteşte dpa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.