Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un cutremur de 6,1 grade a zguduit insula greacă Karpathos. Seismul a fost resimţit şi pe alte insule din Marea Egee

Shutterstock
cutremur seism

Un cutremur cu magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter s-a produs marţi pe insula greacă Karpathos şi a fost resimţit inclusiv în Creta, unde activitatea seismică din ultimele săptămâni a produs numeroase pagube materiale, relatează EFE.

Potrivit Institutului de Geodinamică al Observatorului din Atena, epicentrul seismului, care a avut loc la ora locală 08:32 (05:32 GMT), s-a situat în largul mării, la o distanţă de 127 kilometri sud-est de Karpathos, o insulă din Arhipelagul Dodecanez, la o adâncime de 58,5 de kilometri, potrivit Agerpres.

Deocamdată nu există informaţii privind victime sau pagube materiale, deşi cutremurul s-a simţit şi în insulele turistice Santorini, Ciclade şi Rodos.

Efzymis Lekkas, directorul Agenţiei elene pentru protecţie seismică, a declarat pentru postul privat de televiziune Skai că, în pofida magnitudinii seismului, este posibil să nu mai existe replici datorită adâncimii mari la care s-a produs cutremurul.

În urmă exact cu o săptămână, în Creta a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade, care a durat 30 de secunde şi a avariat mai multe clădiri. Puţin mai târziu, un alt cutremur, de 5,8 grade, a scos în stradă sute de persoane, iar un bărbat şi-a pierdut viaţa în urma prăbuşirii acoperişului unei biserici.

Guvernul grec a alocat deocamdată peste 12,4 de milioane de euro pentru a acorda ajutoare şi compensaţii victimelor cutremurului din Creta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.