Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat PSD va lucra voluntar ca şofer de microbuz

microbuze

Deputatul PSD Bihor Ioan Roman a luat o decizie inedită. Acesta a anunţat  că a hotărât să se ofere voluntar pentru a lucra în slujba copiilor ca şofer pe microbuzul scolar timp o saptamâna, începând de marti, 20 ianuarie. Gestul deputatului vine în contextul în care primarul comunei Cefa le-a luat elevilor şoferul pentru a-l utiliza în folosul primariei.

Deputatul Ioan Roman si-a explicat demersul, declarând pentru AGERPRES ca scoala din comuna Cefa, localitate unde a fost mai multi ani primar, are un singur microbuz scolar cu opt locuri, al carui sofer era angajat cu jumatate de norma la primarie si jumatate, la scoala.

La sfârsitul anului, soferul si-a prezentat demisia de la scoala motivând ca primarul are nevoie de el cu norma întreaga la primarie. În discutia ulterioara dintre directoarea scolii si primar, edilul sef i-ar fi promis ca îl va lasa sa lucreze si pe microbuz pâna va avea un sofer angajat. Conducerea scolii a dat anuntul în presa, asa cum prevedere legea, 15 zile pentru depunerea dosarului, urmând ca joi, 22 ianuarie, sa aiba loc concursul.

'Nu se stie ce suparare l-a apucat, dar primarul nu a mai trimis joia trecuta, în 15 ianuarie, soferul sa transporte copiii la scoala. Ne-am trezit cu zeci de telefoane de la parinti, sotia mea fiind directoare la scoala, ca sa aflam ca nu-i mai da voie primarul. Copiii stateau în frig, asteptau sa mearga la scoala, dar nu conta pentru primar' a spus deputatul.

Microbuzul scolar, cu doar opt locuri, aduna copiii de pe o raza de 20 de kilometri, facând doua curse la Bicaciu, localitate din comuna învecinata Gepiu, de unde copiii vin la scoala noua din satul Inand (construita în 2002), iar alti 22 de copii si 22 de elevi din satul Ateas sunt adusi la scoala din centrul comunei Cefa.

Pâna se va angaja un sofer pentru copii, parlamentarul social-democrat a decis sa lucreze voluntar ca sofer, atât dimineata, cât si la prânz (pentru a-i duce spre casele lor), fara a-si neglija activitatea de la biroul sau de parlamentar.

Primarul comunei Cefa, Dumitru Barnau, nu a putut fi contactat pentru un drept la replica cu privire la aceasta situatie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.