Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat se apără după ce a fost exclus: 'Hotărârea este nulă'

camera deputatilor

Deputatul grupului minorităţilor naţionale Ion Marocico a afirmat joi că a luat act "cu surprindere şi cu indignare" de hotărârea Radei Uniunii Ucrainenilor din România, prin care s-a decis excluderea sa din rândurile Uniunii, hotărâre pe care o consideră lovită de nulitate absolută.

"Am luat act cu surprindere şi, în acelaşi timp, cu indignare de aşa-zisa hotărâre a Radei Uniunii Ucrainenilor din România, întrunite la Cluj-Napoca, la data de 12 martie 2016, prin care s-a decis excluderea mea din rândurile Uniunii. În lumina ultimelor evenimente desfăşurate la nivelul Uniunii, consider acest gest ca fiind unul strict de imagine, fără bază legală, iar decizia luată ca fiind lovită de nulitate absolută. Afirm aceste lucruri, având în vedere că o instanţă de judecată a suspendat cel de-al VII-lea Congres al Uniunii Ucrainenilor din România, organizat în luna octombrie a anului trecut, şi a respins, în repetate rânduri, înscrierea conducerii rezultate în urma alegerilor care au încălcat în mod flagrant Statutul", a precizat, într-un comunicat de presă, Ion Marocico, deputat din partea Uniunii Ucrainenilor.

Potrivit acestuia, "cetăţenii români de etnie ucraineană" care s-au întâlnit la Cluj-Napoca, în ziua de 12 martie, "nu au avut nicio calitate oficială" şi nicio bază legală pentru a decide excluderea sa din UUR. Marocico arată că Judecătoria Sectorului 1 a constatat că cererea de înregistrare "a aşa-zisei conducerii" a UUR, rezultată în urma celui de-al VII-lea Congres, desfăşurat la Sighetu Marmaţiei, este inadmisibilă şi a respins-o, iar sentinţa a rămas definitivă prin neapelare, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.