Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat USR reclamă un 'focar de corupţie la Institutul Oncologic Cluj' în plină pandemie

www.cmawebline.org
corruption coruptie

Deputatul USR Emanuel Ungureanu reclamă, vineri, ”un focar de corupţie la Institutul Oncologic Cluj”, după ce 13 angajaţi - rezidenţi, asistente şi infirmiere - s-au infectat cu coronavirus. Deputatul susţine că în unitatea medicală a fost primit un pacient din focarul de la Suceava, fără a fi testat în prealabil şi fără a fi o urgenţă medicală. În plus, Ungureanu susţine că, după confirmarea infecţiei la acest pacient, personalul care a intrat în contact cu el a cerut să fie testat, fiind refuzat. Ungureanu a depus la Judecătoria Cluj o plângere penală care vizează conducerea Institutului.

Emanuel Ungureanu reclamă, vineri, ”un focar de corupţie la Institutul Oncologic din Cluj”.

”În data de 10 iunie, în Parlamentul României explicam modul în care, prin teroare şi frică, vătafii acestei instituţii, au încercat să muşamalizeze erorile care au condus la infectarea cu noul coronavirus a mai multor cadre medico-sanitare şi bolnavi internaţi în această unitate sanitară. Între timp, am primit toate informaţiile necesare pentru ca procurorii să poată face o anchetă penală amănunţită despre focarul de Covid 19 izbucnit la Institutul Oncologic din Cluj la sfârşitul lunii mai”, a afirmat, vineri, Emanuel Ungureanu, conform news.ro.

CCR a stabilit noi termene de judecată. O speță face referire la imobilele preluate abuziv în perioada comunistă

Acesta a depus o plângere penală la Judecătoria Cluj.

”Denunţul este impotriva managerului Cătălin Vlad. Din informaţiile pe care le deţin, dr Vlad a direcţionat un pacient din focarul Suceava către spital, fără a fi urgenţă medicală. Când acesta a intrat în Institut, nu avea în foaie un test anticovid mai vechi de 48 de ore. Nu se ştia dacă este infectat, prima neglijenţă gravă”, a explicat Ungureanu, precizând că, ulterior, pacientul a fost confirmat cu coronavirus.

Deputatul consideră că pacientul era ”o pilă” a managerului şi reclamă ”un lanţ al erorilor şi negligenţelor de natură penală”.

Ungureanu afirmă că i-au fost relatate faptele de către unul dintre pacienţii infectaţi care este cadru medical al Institutului.

”În interval de 5 zile, deşi pacientul era pozitiv şi se ştiau cadrele medicale care au intrat în contact cu el, nu au fost testaţi. Din 1 până în 5 iunie. În data de 2 iunie, rezidenţii, infirmierele, brancardierul au cerut în mod expres testarea şi au fost refuzaţi. În 10 iuie, după ce s-a confirmat infectarea a 4 persoane din cadrul secţiei, conducerea Institutului Oncologic, cu o clară intenţie de intimidare, a venit cu juristul spitalului şi le-a sugerat că ei sunt de vină pentru infecţia care s-a răspândit şi că nu au voie să vorbească cu mine sau cu presa. Eu am vorbit despre atmosfera de teroare şi frică din acest institut de ani de zile”, a declarat Emanuel Ungureanu.

Potrivit acestuia, în total, 13 angajaţi s-au infectat, dar în niciunul dintre buletinele oficiale de informare transmise de Prefectura Cluj acest focar nu apare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.