Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un desen inedit realizat de Picasso, scos la licitaţie în Paris

eadersreunited.com
Pablo Picasso

Un desen semnat de Picasso, intitulat ''Joueuse de flűte et nu couché'' (1932), lucrare inedită pe piaţa de artă şi deţinută de Muzeul de Artă Modernă din New York (MoMA), va fi pus în vânzare de Christie's la Paris, în data de 28 martie, a anunţat miercuri casa de licitaţii, potrivit AFP, potrivit agerpres.ro.

Realizat în peniţă, cu cerneală de China, desenul, a cărui valoare a fost estimată la o sumă cuprinsă între 250.000 şi 350.000 de euro, va fi vândut în beneficiul fondului de achiziţii al Museum of Modern Art.

Citește și: Propunere șocantă! O susținătoare USR-PLUS vrea ca avortul să fie obligatoriu!

Datând din octombrie 1932, un an deosebit de prolific în viaţa privată şi artistică a lui Picasso, lucrarea face parte dintr-o serie de ilustraţii în cerneală de China care pun în evidenţă pasiunea artistului pentru Marie-Therese Walter, iubita pictorului în perioada 1927-1935 şi mama fiicei acestuia, Maya Widmaier-Picasso.

"Atunci când am cunoscut-o pe Marie-Therese, mi-am dat seama că în faţa mea se află persoana la care am visat întotdeauna", a mărturisit la un moment dat Pablo Picasso.

Citește și: Propunere șocantă! O susținătoare USR-PLUS vrea ca avortul să fie obligatoriu!

"Înalta calitate a acestei opere, la care se adaugă provenienţa sa prestigioasă vor suscita fără îndoială interesul numeroşilor colecţionari internaţionali aflaţi în Paris", a subliniat Antoine Lebouteiller, directorul departamentului de artă impresionistă şi modernă de la Christie's.

Citește și: Ieşire dură din interiorul Băncii Naţionale! Omul lui Mugur Isărescu ‘atacă la baionetă’

Acest desen realizat pe hârtie a fost oferit de Picasso agentului său, Daniel-Henri Kahnweiler, după care lucrarea a ajuns, în 1961, în colecţiile MoMA ca urmare a unei donaţii făcute de Eve Clendenin, o pictoriţă americană.

Lucrarea va fi expusă la sediul Christie's din Paris în perioada 23-27 martie şi în dimineaţa vânzării. Accesul publicului se va face în mod gratuit.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.