Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un dialog despre o relaţie gay din 'Fantastic Beasts 3' a fost eliminat din versiunea difuzată în China

filme, cinema, cinematograf

Referirile la o relaţie gay între două personaje din cel mai recent film lansat în cadrul francizei cinematografice "Fantastic Beasts" au fost eliminate de studioul Warner Bros. în copiile acestui lungmetraj care sunt difuzate în China, informează miercuri bbc.com.

Un dialog de şase secunde din acest film, "Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore", care face aluzie la o relaţie romantică din trecutul personajelor Dumbledore şi Grindelwald, a fost eliminat de producătorii peliculei, potrivit Agerpres.

Scriitoarea J.K. Rowling, autoarea seriei literare "Harry Potter", a dezvăluit în 2007 că personajul Dumbledore este gay, însă filmele inspirate din cărţile sale nu au făcut până acum nicio referire explicită la sexualitatea celebrului profesor de magie.

Reprezentanţii studioului Warner Bros. au spus însă că "spiritul filmului rămâne acelaşi".

Dialogul editat dintre profesorul Dumbledore, interpretat de Jude Law, şi personajul Grindelwald, jucat de Mads Mikkelsen, conţinea replicile "pentru că eram îndrăgostit de tine" şi "în acea vară, eu şi Gellert ne-am îndrăgostit".

Restul filmului a rămas fără modificări, inclusiv percepţia că cele două personaje au avut o legătură intimă.

"Tăieri nuanţate"

Într-un comunicat transmis revistei Variety, studioul Warner Bros. a precizat că "este angajat să salveze integritatea fiecărui film" pe care îl lansează şi că acest lucru înseamnă, uneori, realizarea "cu sensibilitate" a unor "tăieri nuanţate" pentru anumite pieţe cinematografice.

"Noi sperăm să ne lansăm filmele în lumea întreagă aşa cum le-au făcut creatorii lor, dar, de-a lungul istoriei, am făcut câteva mici editări pe anumite pieţe locale", precizează acelaşi comunicat.

"În cazul filmului 'Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore', o tăiere de şase secunde a fost cerută, iar Warner Bros. a acceptat acele schimbări pentru a se conforma cerinţelor locale, însă spiritul filmului a rămas intact. Vrem ca publicul din lumea întreagă să vadă şi să se bucure de acest film şi pentru noi este important ca spectatorii din China să aibă posibilitatea de a trăi la rândul lor această experienţă, chiar şi cu acele editări minore", au adăugat reprezentanţii studioului hollywoodian.

Homosexualitatea nu mai este considerată ilegală în China de peste două decenii, iar Societatea Chineză de Psihiatrie a încetat să o mai clasifice drept o afecţiune mintală în 2001.

Însă căsătoriile între parteneri de acelaşi sex nu sunt recunoscute, iar unii dintre membrii comunităţii locale LGBT întâmpină dificultăţi în a fi acceptaţi, mai ales când vine vorba despre membri apropiaţi din aceeaşi familie şi cu aşteptări considerate tradiţionale.

Un raport publicat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare în 2016 a arătat că cel mult 15% dintre persoanele LGBT din China îşi declară orientarea sexuală în faţa unui membru apropiat din familiile lor.

"Morţi de frică"

"Anumiţi oameni care au făcut deja cu succes acea dezvăluire sunt acum mândri de asta", a declarat Xie Xiao, membru al CINEMQ, un colectiv de cineaşti queer din Shanghai, pentru BBC în anul 2020.

"Dar alţi oameni sunt morţi de frică din cauza ideii că membrii familiei lor vor afla ceva despre sexualitatea lor", a adăugat el.

În Marea Britanie, fanii francizei "Harry Potter" au fost dezamăgiţi în 2018 când au aflat că personajul Dumbledore nu va fi prezentat în mod explicit ca un bărbat gay în precedentul film din acea serie cinematografică, "Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald".

Însă regizorul David Yates a declarat că spectatorii britanici erau deja conştienţi de faptul că cele două personaje "s-au îndrăgostit în trecut de ideile lor, de ideologiile lor şi unul de celălalt".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.