Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un doctor a sedat sute de pacienți pentru a le PRELEVA și a le VINDE rinichii

Facebook
medic doctor spital

O rețea de prelevare de organe condusă de un medic, ajutat de un mecanic pe post de anestezist, a fost destructurată de autorități, după ce a prelevat rinichi de la peste 300 de pacienți, dintre care unii nici măcar nu știau ce urma să li se întâmple, relatează presa internațională.

Presupusul lider, identificat drept „dr. Fawad", este acuzat că a efectuat 328 de operații pe oameni pentru a le extrage rinichii și a-i vinde clienților pentru sume de până la 10 milioane de rupii pakistaneze fiecare, echivalentul a 34.000 de dolari.

În operațiile de prelevare, Fawad era ajutat de un mecanic auto, nenominalizat de autorități, care le administra anestezic pacienților, a declarat Mohsin Naqvi, reprezentat guvernamental al provinciei Punjab, potrivit Antena3.

Gruparea ademenea pacienți din spitale și realiza operațiile de prelevare

„Au reușit să facă acest lucru în Kashmir deoarece acolo nu există o lege privind transplantul de rinichi", a precizat Naqvi.

Potrivit acestuia, până în prezent au fost confirmate trei decese, dar autoritățile suspectează că „bilanțul" activității dr. Fawad este mult mai amplu.

Fawad a fost arestat anterior de cinci ori, dar a fost eliberat de fiecare dată și și-a putut relua operațiunile, iar unii dintre pacienții săi nici nu au știut că le-a fost prelevat un rinichi, a mai spus Mohsin Naqvi.

Cazul, dezvăluit după ce un bărbat a fost la medic și i s-a spus că nu mai are un rinichi.

Poliția a lucrat aproape două luni investigând cazul, după ce a fost sesizată de un bărbat care a povestit că a fost convins de unul dintre membrii grupării să își facă un tratament medical privat.

Ulterior, când a mers la un alt medic pentru continuarea tratamentului, i s-a spus că nu mai are un rinichi.

Pakistanul a declarat ilegal comerțul cu organe umane în 2007, iar o lege din 2010 a impus ca prelevarea și traficul de organe să fie pedepsite cu până la 10 ani de închisoare și cu o amendă de 1 milion de rupii sau 3.400 de dolari.

Înainte de intrarea în vigoare a acestei legislații, țara devenise un adevărat centru pentru comerțul cu organe pentru străini și pentru pakistanezi bogați în căutarea unui transplant, iar cumpărarea și vânzarea de rinichi era o practică obișnuită, unii pakistanezi săraci vânzându-și aceste organe pentru a supraviețui.

Presa locală a relatat că, în pofida legilor mai aspre, transplanturile ilegale de rinichi au crescut în ultimii ani iar anunțurile pentru vânzări de organe umane se găsesc pe site-urile pakistaneze, notează CNN.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.