Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un doljean a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, după ce a oferit mită unui poliţist

dosare

Un bărbat de 54 de ani din judeţul Dolj a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, după ce a oferit 500 de euro mită unui poliţist, pentru a-l favoriza într-un dosar în care îl cerceta pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigări, potrivit Agerpres.

Potrivit DGA, lucrători de poliţie judiciară ai SJA Dolj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au procedat la prinderea în flagrant a unui bărbat de 54 ani, în timp ce oferea suma de 500 euro unui ofiţer de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, pentru a-l favoriza într-un dosar în care îl cerceta pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigări.

"Cu ocazia unui control efectuat la un magazin din zona Piaţa Gării din municipiul Craiova, o echipă de control formată din ofiţeri de poliţie din cadrul I.P.J. Dolj - S.I.C.E. a descoperit mai multe pachete de ţigări netimbrate, sens în care administratorul societăţii comerciale în cauză a promis suma de 300 euro unuia dintre ofiţerii de poliţie, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu în instrumentarea dosarului penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de contrabandă şi pentru a-l favoriza, ulterior, în scopul continuării acestui gen de activităţi ilicite.

Citește și: DNA către apărătorii lui Piedone în dosarul Colectiv: 'Câte cluburi au ars în țară ați întrebat? De vreme ce ați întrebat primăriile cum procedau?

Ofiţerul de poliţie a refuzat propunerea administratorului societăţii, a sesizat, prin denunţ, organele competente şi a întocmit actele de constatare a infracţiunii. Pentru a se asigura că va primi o soluţie favorabilă în dosarul penal şi că îşi va putea continua activitatea ilicită, făptuitorul a insistat să se întâlnească cu ofiţerul de poliţie, ocazie cu care respectivul i-a remis martorului denunţător suma de 500 euro, în scopul menţionat mai sus", informează DGA, într-un comunicat de presă.

Administratorul societăţii comerciale a fost prins în flagrant, imediat după ce a dat suma de 500 euro ofiţerului de poliţie, iar în urma cercetărilor efectuate, procurorul de caz a dispus reţinerea inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. Tribunalul Dolj a dispus iniţial cercetarea inculpatului în stare de arest preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, prelungită ulterior cu încă 30 de zile, iar la finalul urmăririi bărbatul a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.